37 LET PLAVEGA ORKESTRA

Balkanski Beatlesi

​V poklon spektakularni karieri in zvestemu slovenskemu občinstvu so izbrali dvorano Stožice za prizorišče velikega spektakla.
Fotografija: Razvpita plošča Pri Plavem orkestru je bilo vse povezano s kultom, tudi ovitek prve plošče Soldatski bal, nekakšen hommage legendarnih Beatlesov, na katerem so združili velika imena takratne skupne države. Založba je zahtevala podpise vseh živečih oziroma potomcev pokojnih zvezdnikov, zato se je oblikovalski tim Trio odločil, da z belo barvo prekrije tiste obraze, od katerih niso dobili soglasja. Foto Trio
Odpri galerijo
Razvpita plošča Pri Plavem orkestru je bilo vse povezano s kultom, tudi ovitek prve plošče Soldatski bal, nekakšen hommage legendarnih Beatlesov, na katerem so združili velika imena takratne skupne države. Založba je zahtevala podpise vseh živečih oziroma potomcev pokojnih zvezdnikov, zato se je oblikovalski tim Trio odločil, da z belo barvo prekrije tiste obraze, od katerih niso dobili soglasja. Foto Trio

Tudi v Ljubljani bomo lahko podoživeli najgloblja čustva preteklih štirih dekad, ki jih je zaznamovala skupina nadobudnih Sarajevčanov, zaljubljenih v idejo po muziciranju. Niti sanjalo se jim ni, da bodo ustvarili enega največjih glasbenih gibanj na ozemlju nekdanje Jugoslavije, njihovi hiti pa so postali remek delo nekega časa in kraja.

V poklon spektakularni karieri in zvestemu slovenskemu občinstvu so izbrali dvorano Stožice za prizorišče velikega spektakla, ki bo v četrtek, 15. februarja, združil ljubezen, sentimentalnost in pristni duh Plavega orkestra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije