Duhovno življenje

Ostanite v stiku s seboj

V vsakodnevnem vrvežu pogosto pozabimo nase. Ljudje in obveznosti nam črpajo energijo.
Fotografija: S fizično vadbo lahko preženete stres, hkrati pa je to čas, ko ste sami s seboj. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
S fizično vadbo lahko preženete stres, hkrati pa je to čas, ko ste sami s seboj. FOTO: Thinkstock

Verjetno ste že opazili, da življenje mirno in gladko teče, ko ste spočiti, umirjeni, naravnani na svojo osebno energijsko frekvenco. Stvari se zapletejo, ko vam stres, zahteve drugih, naglica in kopica obveznosti preprečujejo, da bi ohranili svoje optimalno energijsko – s tem pa tudi psihofizično – stanje. Ko vam pade energijska vibracija in ste šibki, se zdi, kot bi hkrati poskakale na vas vse bolhe. Ljudje okoli vas so sitni in nestrpni, pritiskajo na vaše šibke točke, vse vam gre narobe, vedno slabše se počutite in tonete vedno globlje v začarani krog vzroka in posledice, torej zakonitosti, da vaše stanje vpliva na to, kaj se dogaja v vašem življenju. Kaj lahko naredite vsak dan, da bi preprečili padec energije in poslabšanje počutja ter sproti skrbeli za dobro energijsko bilanco?
Vsak dan si vzemite čas za tišino, v kateri boste predelali misli in čustva, ki so se nakopičili čez dan.
Ustvarite prostor, kjer boste lahko sami s seboj. Lahko sta to sprehod v naravi ali tek, pomembno je, da si vzamete čas samo zase in svoje misli.
Vsak dan izvajajte osnovne dihalne vaje. Osredotočite se na izdih, ki iz telesa odplavlja negativnost, ter vdih, ki vas napolni z novo, svežo energijo.
Vsak dan izvajajte sprostitveno meditacijo. Ni tako pomembno, za katero tehniko se odločite, bistveno je, da je redna in poteka na mirnem, udobnem kraju, kjer vas ne bo nihče motil in se boste lahko sprostili.
Poskusite se čim večkrat odpreti novim doživetjem in ljudem. Ne pustite, da bi vas oviral strah ali negativne misli. Sprostite se in pustite, da življenje teče.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije