BREZ SEKSA

Tri oblike varanja, ki ne vključujejo seksa

Prevara še zdaleč ni zgolj spolni odnos z nekom, s katerim niste v razmerju.
Fotografija: To, da prevara ne vključuje seksa, ne pomeni, da prevaranega ne boli. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
To, da prevara ne vključuje seksa, ne pomeni, da prevaranega ne boli. FOTO: Thinkstock

Obstaja veliko različnih oblik prevare in ta še zdaleč ni zgolj spolni odnos z nekom, s katerim niste v zvezi. V resnici je prevara vsaka interakcija z nekom (ali nečim), ki škoduje intimni zvezi.
Katera oblika varanja, čeprav ne vključuje telesne intime, prevaranega prav tako prizadene kot seksualna nezvestoba?

Čustveno varanje

Čustveno varanje je zelo nevarno. Res je, da ni očitno in ne vključuje intimnega akta, vključuje pa močna čustva do nekoga, ki ni vaš partner. Velikokrat ga je težko definirati, saj ni jasne meje med prijateljstvom in čustveno nezvestobo, a če svoje občutke, težave, načrte in poglede na življenje namesto partnerju zaupate nekomu tretjemu, pri njem iščete uteho ter tolažbo, pogosto sanjarite o njem ter komaj čakate, da se z njim srečate, ste po vsej verjetnosti vključeni v čustveno prevaro.

Varanje na spletu

Zlahka je na družabnih omrežjih in v različnih spletnih klepetalnicah navezovati stike in se na videz nedolžno spogledovati. A čeprav se vam zdi tako početje neškodljivo, ni vedno tako, kajti partner bi ga kaj lahko štel za prevaro. Tako kot bi ga najbrž vi, če bi situacija bila obratna.

Varanje z objektom

Morda se sliši neobičajno, a dejstvo je, da je mogoče varati tudi z delom, s hobijem, z interesom, s projektom in še bi lahko naštevali. Pretirano posvečanje tem in podobnim dejavnostim vodi v zanemarjanje odnosa s partnerjem, zato je neke vrste prevara, ob kateri se življenjski sopotnik počuti zapostavljenega, zanemarjenega in prikrajšanega za pozornost, s tem pa so v enaki meri zamajani temelji odnosa, kot bi bili pri skoku v tujo posteljo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije