EREKCIJA

Orgazem v spanju do šestkrat na noč

Moškemu korenjaku kajenje škoduje, lahko ga celo skrajša za centimeter. Čeprav nima kosti, se penis lahko zlomi.
Fotografija: Vlaknasto tkivo, ki je napolnjeno s krvjo, medtem ko je penis v pokončnem stanju, se lahko raztrga. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Odpri galerijo
Vlaknasto tkivo, ki je napolnjeno s krvjo, medtem ko je penis v pokončnem stanju, se lahko raztrga. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Moški spolni organ živi svoje intimno življenje proč od oči javnosti, kjer v miru opravlja naloge. Katere?

Nočni orgazmi

Nočni orgazem lahko moški doživi v spanju tudi do šestkrat na noč, točen razlog, zakaj je tako, pa ni znan. Štiri do šest erekcij na noč je očitno potrebnih za samo zdravje spolnega organa, saj je znano, da se moškim, ki nimajo rednih erekcij, penis počasi zmanjšuje in postaja vedno krajši.

Ne prenaša kajenja

Kajenje škoduje penisu, pravzaprav njegovi dolžini, saj ga lahko skrajša za centimeter, to pa zato, ker slabo vpliva na ožilje in na prekrvljenost, posledično tudi na erekcijo. Če ni dovolj erekcij, se penis skrajša, če pa moški preneha kaditi, obstaja velika verjetnost, da se bo stanje (in erekcija) izboljšalo.
Kajenje mu škoduje. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Kajenje mu škoduje. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Lahko se zlomi

Čeprav penis nima kosti, se lahko zlomi in bolečina je hudo resna. Vlaknasto tkivo, ki je napolnjeno s krvjo, medtem ko je v pokončnem stanju, se lahko raztrga, če moški preveč sunkovito naleti na oviro. Ko se to zgodi, vsa kri ostane pod kože, zato nastaneta modrica in oteklina, zlomljen ud pordi, zato je treba nemudoma reagirati, sicer so lahko posledice zelo neprijetne in trajne. Položaji pri spolnosti, v katerih se rad zlomi, so po pasje, in takrat, ko ženska jezdi na moškem, sploh če je obrnjena tako, da mu kaže hrbet.

Jutranja erekcija je zdrava

Prebujanje z erekcijo je za moške običajna stvar, takrat imajo tudi največ testosterona v telesu in bi bilo najbolje, da bi takoj seksali, a vsi niso jutranji tipi. V resnici jutranja erekcija kaže na zdravstveno stanje moškega – če izostane več kot dva tedna, gre lahko za resne zdravstvene težave, zato je nujno obiskati zdravnika.

Obstaja alergija nanj

Pravzaprav ne na penis, ampak na semensko tekočino, ki se kaže kot srbečica, rdečica, izpuščaj ... Alergija se lahko pojavi kadar koli, lahko izzveni ali ne, v tem primeru se svetuje uporaba kondoma. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije