GLASNO

Navada za boljši seks

Obstaja res preprost način, kako izboljšati seks.
Fotografija: Glasen seks je dober seks. FOTO: Fizkes, Getty Images
Odpri galerijo
Glasen seks je dober seks. FOTO: Fizkes, Getty Images

Spolno življenje je vedno odprto za izboljšave in eden od načinov, kako lahko par oplemeniti dogajanje med rjuhami, je res preprost.

Raziskave so namreč pokazale, da se mnoge ženske med intimnim aktom sramujejo raznih glasov, ki spontano prihajajo iz njihovega grla, zato jih zadržujejo, s čimer si ne delajo usluge. Nasprotno.

Kajti prav stokanje in tudi kričanje med vročim dejanjem znatno vplivata na seks. V pozitivnem smislu, da ne bo pomote.

Da lahko stokanje res izboljša spolnost, je med drugim dokazala v časopisu Journal of Social and Personal Relationships objavljena študija.

Zakaj?

Za začetek obstaja povsem fizični razlog. Ženska, ki si med seksom dovoli spuščati glasove, upočasnjuje dihanje in hkrati sprošča mišice medeničnega dna, vse to pa, jasno, vodi do boljšega orgazma.

»Nekatere raziskave so pokazale tudi, da je zaradi stokanja spolna izkušnja intenzivnejša kot brez njega,« je povedala seksologinja Laurie Mintz.

Vpliva tudi na moškega

Dokazano je, da stokanje okrepi vzburjenje obeh partnerjev in tako izboljša spolno izkušnjo.

Seveda obstajajo ženske, ki so med seksom po naravi tihe in nimajo nobene potrebe po glasnem izražanju užitka. V tem primeru se ni treba pretvarjati. Lažno stokanje še zdaleč nima takšnega učinka. A če vam glasovi med vročimi igricami spontano uhajajo iz grla, se nikar ne trudite, da bi jih zadržali, kajti s tem bi sebi in partnerju z vidika užitka povzročili veliko škode.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas