LJUBEZEN

Skrivni faktor x, ki ga ženske iščejo pri moškem

Raziskave so razkrile šest najpogostejših lastnosti. Od poljubljanja do smisla za humor.
Fotografija: Ženske je treba razvajati, pa bodo od sebe dale najboljše. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Ženske je treba razvajati, pa bodo od sebe dale najboljše. FOTO: Guliver/Getty Images

Kaj je tisti skrivni faktor x, ki ga ženske iščejo pri moškem? Je morda več faktorjev? Raziskave kažejo, da obstaja šest najpogostejših lastnosti, ki si jih ženske želijo pri moških.

1. Poljubi

Številne ženske menijo, da se pravega fanta spozna po njegovem poljubu, ki prepriča ali pač ne, vsekakor pa poljub na čelo ni tisto, kar imajo ženske v mislih, ko govorijo o poljubljanju. In pravi poljubi, če je soditi po raziskavah, vodijo naravnost med rjuhe.

2. Mišice, ne baloni

Ženske imajo rade lepo izklesano moško telo, a ne pretirano, predvsem pa ne marajo, kadar imajo moški namesto mišic balone. Raziskave kažejo, da ženske prevelike mišice povezujejo z agresijo, ne z zaščito.

3. Bližina

Ženske potrebujejo in iščejo bližino, zato jo vedno iščejo pri partnerju. To ne pomeni, da jih morajo moški nenehno obsipavati s pozornostjo, pomembno pa je, da jih vidijo, da opazijo, kadar se z njimi kaj dogaja, in jih podpirajo. Pogovor, poslušanje brez odvečnih komentarjev in rama za razjokati so vedno prava pot.

4. Smisel za humor

Raziskave kažejo, da imajo moški 25 odstotkov več možnosti, da jih bo ženska imela za privlačne, če imajo smisel za humor, kar 31 odstotkov žensk pa v takšnem moškem, ki jih zna nasmejati, vidijo idealnega partnerja.

5. Rade imajo zaščito

Ženske se tako ali drugače rade počutijo varne in imajo rade moške, ki jim znajo ta občutek varnost dati. Ne gre vedno in zgolj samo za materialno varnost, ampak tudi tako preprosto stvar, kot je, da moški ponudi svoj medvedji objem, iz katerega je svet lepši.

6. Njen užitek je pomemben

Moški, ki zna prepoznati, v čem uživa njegova ženska, in ji to poskuša omogočiti ali jo vsaj razumeti in podpreti, ima veliko več možnosti za to, da ga tudi ona podpre. Predvsem pa je zadovoljna ženska bolj sproščena, kar se vedno pozna v odnosu, tudi v intimnih zadevah. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije