Kaj izdaja vzburjeno žensko

Znanstveniki so dokazali, da moški lahko zavohajo, kdaj je ženska vzburjena.
Fotografija: Vzburjene ženske oddajajo poseben vonj. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Vzburjene ženske oddajajo poseben vonj. FOTO: Thinkstock

Več raziskav je dokazalo, da ženske med ovulacijo oddajajo vonj, ki je za moške prav posebej privlačen. Znanstveniki z britanske univerze Kent pa so celo ugotovili, da lahko moški na podlagi vonja, ki ga oddajajo ženske, prepoznajo njihovo vzburjenje.

Pot do odkritja

K sodelovanju v raziskavi so povabili 11 žensk, katerih povprečna starost je bila 19 let. Najprej so gledale dokumentarni film o mostovih, v drugem delu pa so jim zavrteli erotični film. Nato so na oder stopili moški. Teh je bilo 24 in so bili naprošeni, naj zgolj na podlagi vonja znoja ocenijo privlačnost žensk. Vonjave so razdelili v tri skupine: intenziven, prijeten in spolno privlačen.

Jasen rezultat

Moški so vonjave žensk po ogledu erotičnega filma ocenili kot prijetnejše in privlačnejše v primerjavi z vonjavami nevzburjenih žensk. »Rezultati so nedvoumno pokazali, da lahko moški na podlagi vonja, ki ga oddaja žensko telo, prepoznajo, ali je vzburjena ali ne,« je povedal vodja študije Arnaud Wisman, ki ne dvomi, da bodo ta dognanja spodbudila nove študije o tem, kako vonj telesa vpliva na nasprotni spol in na spolno privlačnost na povsem nezavedni ravni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije