OKUSNO

Recept: slivov čatni

Prav posebna omaka, sladka, kisla, pikantna, polnega okusa.
Fotografija: Ko zavre, zmanjšamo temperaturo in počasi kuhamo slabo uro. FOTO: Esokolovskaya/Getty Images
Odpri galerijo
Ko zavre, zmanjšamo temperaturo in počasi kuhamo slabo uro. FOTO: Esokolovskaya/Getty Images

Čatni izhaja iz Indije, z mešanico okusov je za povprečnega zahodnega jedca precej nenavaden. Zaznamujejo ga sladki, kisli in pekoči okusi. Praviloma mu dodajamo tudi sladkor, vendar so slive, ki so osnova v našem receptu, dovolj sladke, da ne potrebujejo tega dodatka. Med Evropejci čatni čislajo predvsem Angleži, ki so ga posvojili od Indijcev, zadnja leta pa ga, čeprav nekoliko sramežljivo, ponujajo tudi druge evropske kuhinje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije