KUHANJE

Hrana in glasba gresta čudovito skupaj

Če je v receptu vino, kreativnost preprosto dobi krila.
Fotografija: FOTO: Hana Splichal
Odpri galerijo
FOTO: Hana Splichal

Znanka mi je na klepetu ob kavi povedala, da je odkrila odlično zabavo, in to je kuhanje. Nejeverno sem jo gledala, toliko jo že poznam, da vem, da je v življenju mame že marsikaj skuhala. Kako zdaj kar naenkrat takšno odkritje? Vse mi je razložila. Bila je nedelja, lep sončen dan, nihče ni hotel z njo na sprehod, kamor koli, raje so se valjali po kavču. Zaprla se je v kuhinjo, poiskala glasbo in začela kuhati. Zraven je pela in tudi malo plesala. In je odkrila, da jo kuhanje zabava. Ko je začelo iz kuhinje dišati, ni bila več sama, začeli so se vrteti okrog nje in ji celo pomagati. Da bo hitreje na mizi, so celo pospravili jedilnico in pogrnili prt. Mama, ki je dobre volje, gotovo nekaj dobrega skuha.

Pesni listi so užitni in jih je škoda zavreči. Pripravljamo jih tako kot blitvo, z mladimi listi pa dekoriramo solate in sendviče. FOTO: Guliver/Getty Images
Pesni listi so užitni in jih je škoda zavreči. Pripravljamo jih tako kot blitvo, z mladimi listi pa dekoriramo solate in sendviče. FOTO: Guliver/Getty Images

Spomnila sem se, da sem tudi sama že počela takšne stvari, prirejala zabave v kuhinji. Največkrat takrat, ko sem bila sama doma. Hrana in glasba gresta čudovito skupaj, ples je bolj čuten, če je v receptu vino, kreativnost preprosto dobi krila. In ko je kuhano, se je treba potruditi s pogrinjkom, ker tudi če pripravljaš samo zase, si ne smeš dovoliti, da bi jedel iz posode, v kateri se je kuhalo.

Za takšno posebno zabavo sem našla primerno zakompliciran jedilnik, da kuhanje (petje, plesanje) dlje traja in da bo miza na koncu bolj praznična: pečena zelenjava, rižota s porom in pesnimi listi, solata s prelivom iz tahinija in rožmarina.
Treba je le še prižgati svečke, ugasniti luč, spremeniti glasbo, da bo le za ozadje, in uživati.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije