ZAPELJIVA

Za zaščitni znak so jo vzele tako zapeljivke kot intelektualke

Ni ličila, ki bi žensko hitreje spremenilo v lepotico, za katero se obračajo pogledi.
Fotografija: Rdeča šminka ni le ličilo, je tudi simbol lepote in samozavesti. FOTO: guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Rdeča šminka ni le ličilo, je tudi simbol lepote in samozavesti. FOTO: guliver/Getty Images

Rdeča šminka je simbol močne ženske, ki se dobro zaveda svoje privlačnosti. Za zaščitni znak so jo vzele tako hollywoodske zapeljivke, kot je Marilyn Monroe, kot intelektualke in feministke, denimo slikarka Frida Kahlo. Je eno najmočnejših lepotnih orožij žensk iz vseh koncev sveta ne glede na narodnost, polt ali veroizpoved. Zmagoslavno pot je začela že v starem Egiptu, v zadnjih sto letih pa je najprej zažarela v petdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so jo nosile Rita Hayworth, Ava Gardner in Elizabeth Taylor, nato pa v osemdesetih na ustnicah pop ikone Madonne, ko je na istoimenski turneji prepevala enega svojih največjih hitov Like a Virgin. Da rdeča šminka ne pomeni le samozavesti, ampak jo lahko celo nadomesti, se strinja tudi Gwyneth Paltrow, ki je nekoč dejala: »Lepota je zame to, da se počutiš dobro v svoji koži. To, ali pa super rdeča šminka.«
Rdeča šminka je vedno moderna, v prihajajoči sezoni jesen/zima 2018 pa so jo modni in lepotni guruji sploh postavili na piedestal. In katero izbrati? Nekatere znamke in odtenki veljajo za kultne, zato z njimi zagotovo ne boste zgrešili. Eno najslavnejših rdečih šmink, Retro Matte Lipstick v odtenku Ruby Woo, izdeluje kozmetična znamka MAC. Češnjevo rdečo z modrim podtonom med drugim radi uporabljata pevki Gwen Stefani in Rita Ora.
Rimmel Kate Lipstick v odtenku št. 1
Rimmel Kate Lipstick v odtenku št. 1

Najljubša manekenke in članice družine Kardashian Kendall Jenner je Pure Color Envy Sculpting Lipstick v odtenku Carnal iz kozmetične hiše Estée Lauder z oranžnim podtonom. Le kje bi znali bolje izbrati pravi odtenek kot v Franciji, domovini tega drznega odtenka? Večna klasika, Chanelova Rouge Coco v odtenku Pirate, je ena najlepših in najbolj priljubljenih rdečih šmink in ena najpogostejših odločitev modnih poznavalk. Ljubiteljice klasičnega globokega rdečega odtenka se rade zaljubijo v Rouge Ecstasy v odtenku Rouge Ecstasy iz Giorgio Armani Beauty. Je prva izbira za sprehod po rdeči preprogi, kadar želite zagotovilo, da ne boste neopaženi. Če kdo res zna nositi rdečo šminko, je to zagotovo manekenka Kate Moss. Svoj najljubši odtenek je ponudila v kolekciji rdečil, ki jih je pripravila v sodelovanju z znamko Rimmel. Šminka se imenuje Rimmel Kate Lipstick, odtenek pa je označen s številko 1.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije