JESENSKA KLASIKA

Recept: odlična bučna juha

Poglejte recept za bučno juho, ki vas ne bo razočarala.
Fotografija: Jesen je čas za bučno juho. FOTO: Anna Pustynnikova
Odpri galerijo
Jesen je čas za bučno juho. FOTO: Anna Pustynnikova

Jesen je čas številnih sezonskih pridelkov, ki zorijo na njivah in vrtovih, mednje pa sodijo tudi buče.

Te so stalnica jesenske prehrane in ena od klasičnih, iz njih pripravljenih jedi je bučna juha. Ta ni le okusna, ampak je tudi izjemno zdrava in preprosta za pripravo. Preizkusite recept, ki vas zagotovo ne bo razočaral.

Sestavine za tri osebe

  • 300 gramov maslene buče
  • dve veliki žlici masla
  • ena nasekljana rdeča čebula
  • pol litra piščančje jušne osnove
  • sol, muškatni orešček in poper po okusu

Priprava

  • Bučo narežite na trakove, dolžine dva centimetra in pol.
  • V večjem loncu stopite maslo.
  • Dodajte čebulo in pražite, da se razpusti.
  • Dodajte na trakove narezano bučo, na hitro popražite in zalijte z juho.
  • Kuhajte, da se buča zmehča.
  • Ko se buča skuha, vse skupaj zlijte v sekljalnik ali zmešajte s paličnim mešalnikom. Začinite in servirajte.
  • Po želji lahko postreženi juhi dodate malo kisle smetane.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas