ASTROLOGIJA

Venera v disharmoničnem aspektu s Plutonom: nosi nas v skrajnosti

Največji problem tega aspekta je prevelika zavezanost nečemu, nekomu. V zadevah materije, užitka, čutnosti, ljubezni smo zunaj ravnotežja, nosi nas v skrajnosti.
Fotografija: Za ženske s to kombinacijo je lahko koristno, če se oblačijo izzivalno. FOTO: Alexvolot/Getty Images
Odpri galerijo
Za ženske s to kombinacijo je lahko koristno, če se oblačijo izzivalno. FOTO: Alexvolot/Getty Images

Prevelika zavezanost se lahko izraža različno. Lahko se premočno ženemo za materialnim. Čeprav nam to prinaša sadove, lahko od življenja prejmemo tudi kak neposreden udarec v glavo ali se nam zgodi celo bankrot. Kajti v zadevah materije, užitka, čutnosti, erotike in ljubezni smo zunaj ravnotežja, nosi nas v skrajnosti.

Premočna želja ni problem le v materialnem pogledu, deluje tudi v ljubezni. Močna želja nam lahko prinese obsedeno željo po nekom, ko gre za strast ali zaljubljenost. Nekaj ali nekoga si želimo tako močno, da lahko prekoračimo zdravo mejo, naredimo kaj, kar ni primerno, da bi dobili, kar si želimo. Če je karta bolj pasivna, se lahko ujamemo v premočno željo ali posesivnost drugega, zdi se, da živimo, kar je drugemu pomembno, po njegovih predstavah, smo razčlovečeni, izgubimo sebe in svoja načela.

Zaljubiti se s to kombinacijo je divje in nenadzorovano, človeka tako močno prevzame, da ni sposoben spustiti ljubljene osebe oziroma ljubezenskih čustev, čeprav ji prinašajo trpljenje. Ljubezen je povezana z intenzivnostjo, strastjo, tudi trpljenjem. Bolj harmonična in mirna ljubezen nas ne bi zanimala.

Tudi ko se že razidemo, imamo globoka čustva do osebe in jo težko izpustimo, dolgo traja, preden pozabimo nanjo. Včasih se zaljubimo v osebo, ki ni primerna za nas, veliko starejšo, mlajšo, zasedeno, druge kulture, rase, kar je izjemno naporno živeti. V pozitivnem pogledu nas taka ljubezen, ne glede na to, kako je težavna, preobraža in je lahko trpljenje, vezano nanjo, tudi smiselno, saj se skoznjo prerodimo in smo sposobnejši ustvarjati lepše odnose.

Naučimo se spuščati in se prepustiti življenju. FOTO: Pheelings Media/Getty Images
Naučimo se spuščati in se prepustiti življenju. FOTO: Pheelings Media/Getty Images

Naučiti se moramo biti finančno samostojni, ker nam bo to dalo občutek vrednosti. Nič ni narobe, da se ženemo za materialnim, pomembno je, da ne gremo predaleč, da ne naredimo moralno spornih stvari, nismo grabežljivi ter delimo z drugimi. Odpovedovanje je ključno. Energijo v sebi lahko pomirimo z afirmacijo: »Ne potrebujem ničesar, kar mi ni dano. Ne želim si nikogar, ki ni moj, ki mi ni dan.« Tako se bomo težje zapletli v ljubezensko zgodbo z nekom zasedenim, ali trpeli, ker nam nekdo ne vrača čustev. Nič ni narobe, če je naše ljubezensko življenje dramatično, strastno, le partnerja si moramo najti, ki bo znal igrati z nami te igre.

Nič ni narobe, sploh za ženske s to povezavo, če se oblačite nekoliko bolj izzivalno, predrzno. Visoke pete, tigrast vzorec bluze, globoki dekolteji, tudi s takim oblačenjem se delno nahrani tovrstna energija. Koristno je, da se za partnerski odnos potrudite.

A previdno, da ne vstopite v energijo terapevta partnerju ali vas ego ne zanese v to, da bi ga želeli preoblikovati po svoje. Kako partnerstvo lahko umre in ga je treba spustiti. Znati spustiti je glavna naloga te kombinacije. Po drugi strani vas lahko preseneti, ko že mrtev odnos lahko po letih ponovno oživi. Glavno zdravilo je uvideti lastni oprijem, kako vas želja po nečem ali nekom močno zaveže, potem pa spustiti. Dopustiti, da ni po naše. Vsaka grabežljivost bo prinesla veliko bolečine.
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas