DUHOVNE MODROSTI

Predstavljajte si, kako bi se počutili, če bi dosegli svoje sanje

Rodimo se z notranjim zemljevidom, a odločamo se po svoji volji. Močan čustveni naboj bo pospešil proces uresničenja.
Fotografija: Predstavljajte si, kako bi se počutili, če bi dosegli svoje sanje. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Predstavljajte si, kako bi se počutili, če bi dosegli svoje sanje. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

David R. Hamilton, kemik in biolog, znanstvenik in motivator v uspešnici Usoda proti svobodni volji, ki je izšla pri založbi Primus, dokazuje, da imamo kljub začrtani poti, ki jo primerja s širokim rečnim tokom, v življenju tudi možnost odločanja.
Rodimo se z notranjim zemljevidom, a sami lahko odločamo, kako bomo sledili njegovim navodilom.
Rodimo se z notranjim zemljevidom, a sami lahko odločamo, kako bomo sledili njegovim navodilom.

Pravi, da se lahko pomikamo po isti reki, vendar je od nas odvisno, kako hitro bomo plavali, pri katerem bregu, kateri plavalni slog bomo izbrali ... Usoda je zanj nezavedni notranji zemljevid, ki smo ga osnovali pred rojstvom. Tudi z bodočim zakoncem smo se dogovorili, da se bomo v določenem trenutku srečali, to je zapisano na zemljevidih in v zvezdah obeh. Hkrati ima tudi skupni otrok svoj zemljevid in čaka, da bosta oče in mama postala par. Toda o tem, kaj se bo zgodilo, ko srečate tega človeka, odloča svobodna volja.

Od vas je odvisno, ali se boste ob srečanju s sorodno dušo spustili v odnos z njo ali ne. Sile usode torej ves čas uravnoveša moč svobodne volje, čeprav nas vodi nezavedni notranji zemljevid, ki smo si ga izbrali pred rojstvom in se odraža tudi v posameznikovi astrološki karti.
 

Genetiko lahko presežemo


Študije, ki kažejo, da je genetika odločilen dejavnik usode, so pokazale zanimivosti, denimo da so imeli potomci ljudi, ki so umrli od lakote, podpovprečno telesno težo, več srčnih infarktov, a manj sladkorne bolezni, kar priča, da se vplivi okolja zapišejo v gene in prenašajo med generacijami.

Geni na človeškem DNK se lahko vklapljajo in izklapljajo glede na prehrano, življenjski slog in počutje. Področje, ki dokazuje, da se na otroke prenašajo tudi učinki intenzivnih ali dolgotrajnih izkustev, se imenuje epigenetika. Če so naši predniki stradali in zato zatemnili svetlobo nekaterih svojih zdravih genov, se je mogoče vpliv prenesel na nas.

Toda ne obupajte, tudi če imate težavno družinsko zgodovino, pravi Hamilton. Raziskave so potrdile, da tudi naša upanja, sanje in izkušnje lahko vklapljajo in izklapljajo gene, zato usoda ni zapisana v njih in je le kot vzorec, ki ga lahko presežemo.
 

Zakon privlačnosti


Ljudje, s katerimi smo si čustveno blizu, lahko začutijo naše vibracije. Različne znanstvene skupine so z magnetnoresonančnim slikanjem pokazale, da prejemnikovi možgani zažarijo, ko mu pošiljatelj pošlje migetajočo svetlobo, ujemajo pa se tudi njihovi EEG-ritmi. Hamilton poudarja: »Kadar si močno zamišljate uresničitev sanj, podobe vaše domišljije pošiljajo vibracije navzven po energijski mreži. Ljudje, ki igrajo ključno vlogo pri njihovem uresničenju, začnejo samodejno gravitirati proti vam.«

Eden od razlogov, da privlačimo, na kar se osredotočamo, je, da verjamemo, da je to mogoče. Če smo negativno naravnani, pa po energijskih nitih pošljemo vibracije, ki privlačijo okoliščine, v katerih se nam sanje ne morejo uresničiti. Naletimo na ljudi, ki mislijo, da so naše sanje nemogoče, ali jih sami niso uresničili ali privabimo situacijo, ki odrine naš cilj na stran.
Predstavljajte si, kako bi se počutili, če bi dosegli svoje sanje. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Predstavljajte si, kako bi se počutili, če bi dosegli svoje sanje. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Če želite uresničiti svoje sanje, jih poskusite torej čim bolj izjasniti. Predstavljajte si, kako bi se počutili, če bi jih dosegli, saj močan čustveni naboj pospeši proces uresničenja. Ne pritožujte se, saj je to eden od načinov za zadrževanje uresničevanja želje: pri tem se osredotočate na to, da nečesa nimate, zato privlačite stanje pomanjkanja, hkrati pa vse podprete z negativnim čustvenim nabojem. Privabljanje je sicer lažje, ko izberemo nekaj, kar nas navdihuje, saj to pomeni, da je to točka, ki je vpisana tudi na našem notranjem zemljevidu.

Opozarja tudi na čase, ko ne moremo ničesar spremeniti, kot bi imeli zvezane roke. Vzrok za to je, da zadeve ni na našem notranjem zemljevidu ali da plujemo v drugem pomembnem toku reke usode, v katerem nas čakajo ključni ljudje in stvari. Včasih ne dobimo tistega, kar želimo, ker ni dobro za nas. V obdobjih, ko nikakor ne morete spremeniti okoliščin, če se še tako trudite, vam tako preostane le, da spremenite sebe. In navadno je prav to smisel situacije, v kateri ste.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije