EKSOTI

VIDEO: Zastavonoša zgoraj brez danes tekmoval v teku na smučeh

Fotografija: Fotografija z otvoritve v Rio de Janeiru in letošnje v Pjongčangu. FOTO: Eric Gaillard/Reuters
Odpri galerijo
Fotografija z otvoritve v Rio de Janeiru in letošnje v Pjongčangu. FOTO: Eric Gaillard/Reuters

PJONGČANG – Saj se še spomnite najopaznejšega zastavonoše z otvoritvene slovesnosti tokratnih olimpijskih iger? Le kdo bi lahko pozabil predstavnika Tonge, ki je zastavo vihtel zgoraj brez in v slamnatem krilu, poleg vsega pa si je trup še dodobra naoljil.

Pita Taufatofua na 23. zimskih olimpijskih igrah zastopa državo Tonga, rojen pa je v Avstraliji, zato bi lahko izbral tudi Avstralijo. Mama je Avstralka, oče Tongovec, družina pa se je v Tongo preselila, ko je bil še dojenček. Tongo je zastopal že na igrah v Rio de Janeiru leta 2016, zdaj pa se je pridružil elitni skupini športnikov, ki se jim je uspelo uvrstiti na poletne in zimske olimpijske igre.

Taufatofua je na poletnih igrah tekmoval v tekvondoju in s svojimi predstavami pritegnil veliko pozornosti, zaradi česar je dobil kar nekaj ponudb za filmske vloge in službo profesionalnega modela. Vendar pa je športnik vse zavrnil in se odločil za nov izziv. »Po Riu sem iskal najtežji šport, saj sem hotel nov izziv. Našel sem smučarski tek,« je povedal o svojih začetkih v zimskih športih 34-letnik, ki pred tem nikoli v življenju ni videl snega.

FOTO: Carlos Barria, Reuters
FOTO: Carlos Barria, Reuters


Smučarski tek je začel trenirati lani in se takoj uvrstil na olimpijske igre ter tako postal šele drugi športnik, ki zastopa to pacifiško državo na zimskih olimpijskih igrah. Taufatofua je danes nastopil na razdalji 15 km v prosti tehniki.

Kako se je učil teči na smučeh, si lahko ogledate v spodnjem videu.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije