HUDA NESREČA

VIDEO: Je umrl ali ni? Moštvo je popeljal do naslova angleškega prvaka, zdaj pa huda nesreča

Zgodilo se je tik ob stadionu.
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

LEICESTER – Po sobotni tekmi angleškega nogometnega prvenstva med domačim Leicester Cityjem in West Hamom (1 : 1) je tik ob stadionu King Power prišlo do hude nesreče. Helikopter, ki je v lasti tajskega milijarderja Vichaia Srivaddhanaprabhe, je malo po vzletu z zelenice zaradi težav z motorjem strmoglavil na parkirišče in končal v plamenih. Za zdaj še ni znano, ali je bil tajski lastnik Leicester Cityja, ki je moštvo leta 2016 pripeljal do naslova angleškega prvaka, v helikopterju. Tajec, ki sicer živi v Londonu, redno leti med tema dvema mestoma s helikopterjem.

Britanski The Guardian se sklicuje na vire blizu kluba, da je bil predsednik in lastnik kluba eden od petih ljudi v helikopterju, ko je ta strmoglavil. Agencija Reuters poroča, da so bili poleg njega v helikopterju tudi njegova hčerka, dva pilota ter še ena oseba, katere identiteta ni znana. Še vedno se prav tako ne ve, ali je kdo od peterice nesrečo preživel.



Južnoazijska izpostava britanske radiotelevizije BBC je sicer tvitnila, da je vir blizu družine potrdil, da je bil Srivaddhanaprabha v helikopterju, vsi (na čelu s policijo) pa ostajajo neverjetno skrivnostni. »Pomagamo in sodelujemo s policijo v Leicestershiru ter z intervencijsko službo, ki se ukvarja s to veliko nesrečo,« so zapisali na spletni strani kluba.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije