MLADI NOGOMETAŠI

Športna tragedija: dan pred rojstnim dnem umrl, žrtev še več

Mladi brazilski nogometaši so imeli prost dan, a so vseeno ostali v klubskem taboru.
Fotografija: FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tomi Lombar, Delo

Velika tragedija se je zgodila za brazilski šport, potem ko je v mladinskem športnem centru brazilskega nogometnega velikana Flamenga na zahodu Ria de Janiera ponoči izbruhnil požar. Kot smo že poročali, je umrlo deset ljudi.

Ti navkljub prostemu dnevu zaradi neurja niso odšli domov – večina jih namreč ne živi v Riu de Janieru –, pač pa so ostali v mladinskem športnem centru. Tja so prišli, da bi uresničili svoje sanje, a umrli.

Šest izmed desetih smrtnih žrtev je bilo starih med 14 in 16 leti, štirje so bili zaposleni v klubu.


Počilo, potem je izbruhnil požar

Eden izmed umrlih je bil Arthur Vinicus de Barros Silva Freitas (14), ki bi moral v soboto proslavljati svoj 15. rojstni dan. Njegova družina je iz Volta Redonde. Umrla sta tudi 15-letni vratar Christian Esmerio in 14-letni Pablo Henrique da Silva Matos, ki je živel v mladinskem centru, po rodu iz Minas Geraisa. Imen preostalih žrtve še niso sporočili. 

Poškodovani so še trije nogometaši, eden izmed njih, 14-letni Jhonatan Cruz, je v kritičnem stanju. Opekline ima po 40 odstotkih telesa.

Požar v mladinskem centru Ninho de Urubu je izbruhnil okoli 5. ure zjutraj. Najverjetneje se je začel v klimatski napravi. Sosedje trdijo, da je bilo pred požarom slišati eksplozijo. Eden izmed nogometašev se je rešil, ko ga je prebudil dim.

Razglašeno je tridnevno žalovanje, oblasti pa so obljubile pomoč družinam žrtve. V tem taboru so se sicer kalili veliki upi brazilskega nogometa, center pa so prenovili pred dobrima dvema mesecema. 


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije