NESREČA

Sotekmovalec Primoža Rogliča po hudi nesreči že pri zavesti (VIDEO)

Sprva so tuje agencije pisale, da so 27-letnika po nesreči morali celo oživljati in ga brez zavesti prepeljati v bolnišnico.
Fotografija: Nathan Van Hooydonck, pomočnik Primoža Rogliča v kolesarski ekipi Jumbo-Visma, se je huje poškodoval v prometni nesreči. FOTO: Jennifer Lorenzini Reuters
Odpri galerijo
Nathan Van Hooydonck, pomočnik Primoža Rogliča v kolesarski ekipi Jumbo-Visma, se je huje poškodoval v prometni nesreči. FOTO: Jennifer Lorenzini Reuters

Nathan Van Hooydonck, pomočnik Primoža Rogliča, Wout van Aerta in Jonasa Vingegaarda v kolesarski ekipi Jumbo-Visma, se je huje poškodoval v prometni nesreči v domačem Kalmhoutu severno od Antwerpna. Čeprav so bile sprva informacije drugačne, je njegova ekipa pred kratkim na družbenem omrežju X sporočila, da se ni huje poškodoval.

image_alt
Rogličevi izpeljali peklenski načrt

Sprva so tuje agencije po poročanju lokalne policije pisale, da so 27-letnika po nesreči morali celo oživljati in ga brez zavesti prepeljati v bolnišnico.

»Nathan Van Hooydonck je pri zavesti in se v prometni nesreči ni huje poškodoval. Njegovo zdravstveno stanje ni kritično,« so zapisali in dodali: »Seveda bodo morali zdravniki ugotoviti, zakaj je našemu kolesarju med vožnjo postalo slabo. Vsem bi se radi zahvalili za sporočila podpore, zdravniškemu osebju v bolnišnici pa za oskrbo Nathana in njegove družine.«

»Vemo, da je imel nesrečo in da je v bolnišnici. Mislim da je v umetni komi,« pa je že pred tem ob robu kolesarske dirke v Španiji povedal športni vodja ekipe Grischa Niermann in dodal, da bo danes za vse težka etapa.

 

 

Na posnetku časnika Het Laatste Nieuws je videti več poškodovanih vozil v enem od križišč. »Voznika so na licu mesta oživljali in ga v kritičnem stanju odpeljali v bolnišnico. Njegova noseča žena, ki je sedela zraven njega, je nepoškodovana, a tudi njo so prepeljali v bolnišnico,« časnik citira predstavnika policije.

image_alt
Roglič v vožnji na čas le za Ganno in Evenepoelom: Zelo sem trpel, a sem zadovoljen

Po poročanju medijev naj bi Van Hooydonck povzročil nesrečo, v kateri je bilo vpletenih najmanj pet avtomobilov. Za krmilom naj bi se počutil slabo in zato prevozil rdečo luč. V drugih vozilih so bile ranjene še tri osebe, med njimi en otrok.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije