ZLATA ŽOGA

Razkrita velika skrivnost, Ronaldo ne bo zadovoljen

Zlato žogo je lani dobil Modrić, letos sta favorita Messi in Van Dijk.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je napovedal, da ga v Pariz ne bo. Ker je užaljen? FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je napovedal, da ga v Pariz ne bo. Ker je užaljen? FOTO: Reuters

Le še slab dan bo hrvaški nogometaš Luka Modrić uradno najboljši na svetu. V ponedeljek bodo v Parizu razglasili letošnjega dobitnika zlate žoge in nobena skrivnost ni, da nogometaš Real Madrida ne bo dobil prestižne nagrade. Skrivnost pa naj bi vse do razglasitve ostala, kdo naj bi to bil. A je v javnost pricurljal izid glasovanja, ki je razjasnil vprašanje, ali bo najboljši še šestič Lionel Messi ali pa prvič Nizozemec Virgil Van Dijk, ki je z Liverpoolom osvojil ligo prvakov, v polfinalu po velikem preobratu pa premagal prav Messijevo Barcelono.

Zlata žoga bi bila obliž na rano, ki jo je Messiju in Barceloni zadal Liverpool v ligi prvakov. FOTO: Reuters
Zlata žoga bi bila obliž na rano, ki jo je Messiju in Barceloni zadal Liverpool v ligi prvakov. FOTO: Reuters
Sodeč po fotografiji, ki je zakrožila po spletu in naj bi prikazovala izid glasovanja, bo še šestič za najboljšega razglašen Argentinec. Prva violina Barcelone naj bi dobil 446 točk glasov selektorjev in kapetanov reprezentanc. Na drugem in tretjem mestu sta zvezdnika Liverpoola, branilec Van Dijk (382 točk) in Egipčan Mohamed Salah (179 točk).

Šele na četrtem mestu je večni Messijev tekmec, Portugalec Cristiano Ronaldo (133 točk), ki je že sporočil, da ga na slovesno razglasitev ne bo. Prav zaradi te napovedi napadalca Juventusa so številni prepričani, da so v javnost pricurljali pravi izidi glasovanja, ki ga pripravlja revija France Football. Med prvo deseterico ni nobenega slovenskega nogometaša, najviše uvrščeni (in edini med deseterico) vratar pa je Brazilec Alisson Becker, ki si nogometni kruh služi v Liverpoolu.
 
There is a 'leaked Ballon d'Or rankings' list leaked by an anonymous source earlier on Twitter today, in which Messi wins the award. pic.twitter.com/Uifzhxa5ov
— Barca Universal (@BarcaUniversal) November 30, 2019

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije