DOPING

Gregorinova naslednji teden brez službe

Športnici, ki je bila pozitivna na dopinškem testu, pogodbe v vojski ne bodo podaljšali.
Fotografija: Teja Gregorin je bila po odkritju pozitivnega dopinšega testa suspendirana in zato ni smela nastopati na tekmah. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Teja Gregorin je bila po odkritju pozitivnega dopinšega testa suspendirana in zato ni smela nastopati na tekmah. FOTO: Matej Družnik

LJUBLJANA – Po nedavnem novem dopinškem primeru med slovenskimi športniki – spomnimo, da je bil med olimpijskimi igrami v Južni Koreji na dopinškem testu pozitiven Žiga Jeglič – smo preverili, kaj se dogaja z biatlonko Tejo Gregorin, ki je na prejšnjih olimpijskih igrah v Sočiju osvojila bronasto kolajno.

Gregorinovo so začasno suspendirali oktobra lani, ko so pri testiranjih odkrili sporen vzorec z olimpijskih iger v Vancouvru iz leta 2010. Analiza je namreč pokazala prisotnost prepovedane snovi metabolin GHRP-2, ki je vrsta rastnega hormona. Mednarodni olimpijski komite se je zato odločil, da ji zbriše dosežke iz Vancouvra, kjer se je uvrstila na peto mesto na tekmi s skupinskim startom, deveto v sprintu in zasledovanju, osmo v štafeti in 36. na individualni tekmi.
 
Gregorinova je bila kot večina vrhunskih športnikov zaposlena v Slovenski vojski, kjer je bila uvrščena v 21. plačni razred, kar pomeni 964,940 evra bruto zaslužka mesečno. Športnica dopinga ni zanikala, postopek proti njej pa še vedno ni zaključen.

Preverili smo, ali dopingirana športnica še vedno prejema plačo.
 
Kot so nam odgovorili z ministrstva za obrambo, ji enoletna pogodba poteče čez en teden, in sicer 1. marca 2018. Pogodbo bi ji bili dolžni prekiniti v petnajstih dneh od prejema dokončnega sklepa slovenske antidopinške agencije, ki pa ga še niso dobili, zato je Gregorinova teh nekaj mesecev od izbruha afere še vedno dobivala plačilo. Ker pa je sama izrazila željo, da se ji pogodbe ne podaljša, saj bo zaključila svojo športno kariero, nove pogodbe ne bodo podpisali. Pravnoformalno bi jo sicer lahko, saj Gregorinova še vedno izpolnjuje pogoje kategorizacije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije