USPEŠNA OPERACIJA

Težek teden za Dragića, moral je pod nož

Pri moštvu Miami Heat pričakujejo, da se bo na parket vrnil februarja.
Fotografija: Goran Dragić je zaradi težav s poškodovanim kolenom izpustil 12 zadnjih tekem Miamija od 14. FOTO: Instagram, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Goran Dragić je zaradi težav s poškodovanim kolenom izpustil 12 zadnjih tekem Miamija od 14. FOTO: Instagram, posnetek zaslona

DALLAS – Slovenski košarkar Goran Dragić je v Miamiju v sredo šel pod kirurški nož. Kot poroča Miami Herald, so pri Dragiću opravili artroskopijo desnega kolena, operativni poseg je trajal 45 minut, operacija je bila uspešna. V moštvu Miami Heat pričakujejo, da se bo pod obroče vrnil že februarja.

Pri Ljubljančanu so se pojavljale težave z oteklino v desnem kolenu. Ker fizikalna terapija in počitek nista pomagala, sta Dragić in njegovo moštvo poiskala drugo rešitev. Operacija, ki jo je opravil pogodbeni zdravnik moštva Harlan Selesnick na kliniki v kraju Coral Gables, je bila uspešna, Dragić in njegovo moštvo se nadejata uspešnega okrevanja in čimprejšnje vrnitve na košarkarski parket.


Dragiću so med posegom očistili koleno, so sporočili iz ekipe Heat, kjer so prepričani, da bo znova kmalu nared za akcije pod obročema in da zaradi poškodbe ne bo izgubil sezone. Pričakujejo, da bo Dragić počival približno dva meseca, kar pomeni, da bi se lahko vrnil že do prekinitve za ekshibicijsko tekmo zvezdnikov lige NBA All Star, ki je na sporedu 17. februarja.

»Zadovoljni smo z dejstvom, ker smo končno odkrili vir težav in našli rešitev. Bilo je frustrirajoče za vse, ko smo poskušali ugotoviti, kaj se dogaja,« je dejal trener Vročice Erik Spoelstra.


»Goran je zelo prizadeven, zato se je trudil s terapijami, vendar se njegovo koleno ni odzivalo, kot bi si želel. Poskušal je narediti vse, dokler ni ugotovil, da ne bo bolje, zato smo se odločili za to rešitev. In izkazalo se je, da je bila ta rešitev zanj zelo obetavna in se bo vrnil še to sezono,« je optimističen glavni strateg Miamija.

Dragić je zaradi težav s poškodovanim kolenom že izpustil 12 tekem Miamija od zadnjih 14. Skupno je bil slovenski zvezdnik v letošnji sezoni le na 14 tekmah od dosedanjih 29 svoje ekipe, v povprečju pa je dosegal po 15,3 točke in 4,9 podaje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije