PODPIS

Srečen Slovenec: Ronaldo mu je podpisal žogo

Na nogometnem turnirju, ki ga je gostil portugalski zvezdnik, v kategoriji do 11 let zmagali Mariborčani. Najboljši igralec je bil Liam Kristan.
Fotografija: Čeprav navija za Barco, se je Liam razveselil nagrade.
Odpri galerijo
Čeprav navija za Barco, se je Liam razveselil nagrade.

Na mladih svet stoji. Če gre soditi po tem, se NK Maribor pišejo še boljši časi. Planetarni as, portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, je na rojstnem otoku Madeira gostil mednarodni nogometni turnir, kjer so s tremi ekipami sodelovali tudi mladi upi vijoličastih iz mesta ob Dravi.

Vse ekipe so se uvrstile med polfinaliste v posamezni starostni kategoriji, najuspešnejši pa so bili vijol'čni upi do 11 let, ki jih je vodil Jernej Repina. Tekmovanje so končali pred Portom in Borussio iz Dortmunda, v finalnem dvoboju so po velikem boju z vrstniki iz Porta v rednem delu igrali 1:1 in bili spretnejši pri izvajanju najstrožjih kazni.
Luka Topalovič je bil prvi strelec svoje kategorije.
Luka Topalovič je bil prvi strelec svoje kategorije.

Selekciji U-9 in U-13 sta osvojili četrto mesto, igralce do 9 let je v odsotnosti Dragana Jelića vodil Žikica Vuksanović (sicer trener selekcije U-12), do 13 pa Marko Barun. Poleg ekipnih uspehov velja posebej omeniti tri individualne nagrade: Luka Topalović je s 17 doseženimi goli postal najboljši strelec turnirja U-13, kjer je bil najboljši vratar Marsel Pahič. V taboru NK Maribor imajo tudi najboljšega igralca: v konkurenci U-9 je nagrado dobil Liam Kristan, čeprav je leto mlajši od preostalih udeležencev.

»Sin igra v NK Maribor že dve leti, prej je bil eno sezono na Pobrežju,« pove ponosni oče Miha Kristan, ki je bil tudi sam nogometaš, družina izvira iz Koroške, živijo pa v Mariboru. Liam se je rodil v Angliji, kjer so starši služili kruh, v Sloveniji pa se je hitro zapisal nogometu. »Trenira trikrat na teden, tu so še tekme,« oče opiše sinov delokrog. Miha pomaga pri ekipi U-8, saj je tehnični vodja.


Kot smo še izvedeli, se Liam najbolje znajde zadaj levo ali desno, prija pa mu tudi igralno mesto na sredini. Sicer se razvija pod taktirko trenerja Anžeta Brumna, ki pri Mariborčanih vodi vrsto U-8. Liam je za nagrado dobil podpisano žogo Cristiana Ronalda, ki bo v družini našla posebno mesto. Čeprav – oče tega ne skriva – pri njih stiskajo pesti za Barcelono. Pa ne od včeraj zaradi Messija, ampak je to že kar družinska tradicija. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije