RUMENA MRZLICA

Pogačar na noge spravil ves svet, poglejte, kaj so mu naredili (FOTO)

Ljubljanski župan Zoran Janković je na družbenih omrežjih napovedal, da tako naša najboljša kolesarja kot vse njune podpornike na sprejemu pričakujejo v ponedeljek, 28. septembra, na Kongresnem trgu.
Fotografija: Tadej Pogačar danes praznuje rojstni dan. FOTO: Stef Mantey, Pool Via Reuters
Odpri galerijo
Tadej Pogačar danes praznuje rojstni dan. FOTO: Stef Mantey, Pool Via Reuters

Slovenija bo po zgodovinskemu uspehu Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča na dirki po Franciji danes obarvana rumeno. Slovenska kolesarja sta v nedeljo svoji imeni in tudi Slovenijo potisnila na naslovnice številnih svetovnih medijev, v domovini pa se bo proslavljanje njunih dosežkov nadaljevalo tudi danes. V Ljubljani sprejem pripravljajo 28. septembra.
FOTO: Stephane Mahe Reuters
FOTO: Stephane Mahe Reuters

Novica o o uspehu Tadeja Pogačarja odmeva po svetu, takole so njegovo fotografijo projicirali na eno njavišjih stavb.
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Danes se bo kolesarjem poklonila tudi prestolnica, saj bo Ljubljanski grad obarvan rumeno. Seveda se je na svojega junaka spomnilo tudi njegovo rojstno mesto. V Komendi so glavno krožišče pobarvali v zmagovalne barve.

V rumeno pa so se oblekli tudi številni znani Slovenci.  Na instagramu je čestitke delil tudi Borut Pahor, ki je naša junaka spremljal tudi v Parizu. Tam ju je močno objel in zapisal zahvalo.

Rumene majice so oblekli člani družine Jezeršek in svojo fotografijo delili na spletu. Takole je zapisal Luka Jezeršek: »Rumeno od ponosa je lepše kot zeleno od zavisti. Hvala, športni asi, da nas s svojimi uspehi spomnite na to. Slovenija vas potrebuje.«

Tudi radijska voditeljica Ivjana Banić je podlegla rumeni mrzlici in svoja otroka daleč na Havajih odela v rumene majice.

Pevka Tanja Žagar si je nadela rumeno obleko in čestitala našim kolesarjem.

Pogačar je tako potrdil vse rekorde, ki jih je neformalno dosegel že po sobotnem kronometru. Uradno je postal drugi najmlajši zmagovalec dirke, mlajši je bil le Henri Cornet davnega leta 1904. Postal je tudi prvi debitant po Francozu Laurentu Fignonu in letu 1983, ki je osvojil Tour.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije