TEK NA SMUČEH

Višnarjeva dosegla šesto mesto

Zmagala je domačinka Maiken Caspersen.
Fotografija: Katja Višnar med olimpijsko tekmo v sprintu, Pjongčang 13. februar 2018. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Katja Višnar med olimpijsko tekmo v sprintu, Pjongčang 13. februar 2018. FOTO: Matej Družnik

DRAMMN – Slovenska smučarska tekačica Katja Višnar je na tekmi svetovnega pokala v Drammnu na Norveškem osvojila šesto mesto v klasičnem sprintu. Zmagala je vodilna v seštevku sprinta, domačinka Maiken Caspersen Falla pred Švedinjo Stino Nilsson in Američanko Jessico Diggins.

Višnarjeva je nastopila v prvem finalu v tej sezoni. Še tretjič ji je to uspelo v Drammnu, kjer je še tretjič osvojila šesto mesto. Danes je v četrtfinalu brez težav zmagala in se prebila v polfinale. Tudi tam je tekla v ospredju, a na koncu se ji je zalomilo, saj sta jo po levi prehiteli dve tekmovalki, vseeno pa je bila ta druga polfinalna skupina dovolj hitra, da se je Slovenka, ki sicer večino časa preživi na Norveškem, uvrstila v prvi finale v tej sezoni.

Med najboljšo šesterico pa se Višnarjeva ni najboljše znašla. Slabše je startala, hitro zaostala, kasnejša zmagovalka Fallova pa je v ospredju narekovala oster ritem. Norvežanka ni imela težav in je slavila še četrtič. Z novo zmago pa se je utrdila v seštevku sprinta, kjer mora na naslednji tekmi osvojiti le še dve točki in bo sezono zaključila na vrhu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije