KOŠARKA

V prenovljenem orkestru Dončić ostaja prva violina

Mavericks v ligi NBA izgubili proti vodilni ekipi Milwaukeeja. Slovenski čudežni deček je bil z 20 točkami prvi strelec gostiteljev.
Fotografija: Luka Dončić in igralec Milwaukeeja Eric Bledsoe v žaru boja za žogo FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić in igralec Milwaukeeja Eric Bledsoe v žaru boja za žogo FOTO: Reuters

DALLAS – Košarkarji Dallas Mavericks so se v razprodani domači dvorani American Airlines Center, 20.420 gledalcev se je zbralo, pomerili z do zdaj v rednem delu sezone najboljšo ekipo severnoameriške lige NBA Milwaukee Bucks in klonili s 107:122. Luka Dončić je bil z 20 točkami prvi strelec Dallasa, 19-letnik je v statistiko vpisal še tri skoke in dve asistenci. Dallas je sicer doma klonil osmič po vrsti. Pri Milwaukeeju, ki je dosegel šesto zaporedno zmago, je prednjačil Giannis Antetokounmpo, ki je zbral 29 točk, 17 skokov in pet asistenc. Bucks so do zmage prišli predvsem po dominantnejši igri v raketi, iz katere so dosegli kar 80 točk, Mavericks vsega 26. Slednji so izenačili klubski rekord z 22 zadetimi meti za tri točke, poizkusili so 53-krat, mejnik so sicer prvič postavili 29. decembra 2017 proti New Orleansu. »Antetokounmpo je izjemen igralec, toda 80 točk iz rakete je smešno. V tej ligi moraš znati ustavljati prodore. S silo in odločnostjo. Tega pa mi ne počnemo,« je bil slabe volje trener Dallasa Rick Carlisle. Dončić je ostal edini član Dallasove začetne peterke z začetka sezone, Harrison Barnes, Dennis Smith ml., Wesley Matthews in DeAndre Jordan so bili v kadrovski rošadi zamenjani in so odšli v Sacramento oziroma New York. Na nove igralce v prvi postavi in ekipi je opozoril tudi slovenski zvezdnik: »Težko je. Bili so štirje igralci, ki so ves čas igrali z menoj, skupaj smo preživeli veliko časa. Zdaj se moram navaditi, da jih ni več in na nove igralce.«

Tunizijčevo slovo

Luka Dončić je po tekmi opravil rentgensko slikanje na boleči levi roki, izvid pa ni bil ohrabrujoč. Slovenski čudežni deček je namenil tudi nekaj besed zvezdniku Milwaukeeja, nigerijskem Grku Giannisu Antetokounmpu. »Resnično je vrhunski košarkar. Njegova širina v igri je neverjetna, meče tudi za tri točke, zatorej ni veliko, kar lahko postoriš. Zagotovo je eden od dveh najboljših igralcev v ligi,« je pohvalil 211 cm visokega nasprotnika na igrišču. Nekaj besed je namenil tudi dejstvu, da se je Dallas v sredo odrekel tunizijskemu centru Salahu Mejriju, tudi njegovemu nekdanjemu soigralci v madridskem Realu. Poleg tega sta v Dallasovi slačilnici imela omarici drug poleg drugega. »Verjetno ne bi bil takšen igralec, kot sem, če v moji debitantski sezoni ne bi bilo njegove pomoči. Vedno sva se pogovarjala, družila sva se tudi zunaj igrišča,« je navrgel Luka Dončić. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije