ROKOMET

Slovenke drugi del svetovnega prvenstva začele z zmago

V Trondheimu so premagala Južno Korejo z 31:27 (19:14).
Fotografija: Izbranke selektorja Dragana Adžića so danes uspešno začele drugi del SP. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Izbranke selektorja Dragana Adžića so danes uspešno začele drugi del SP. FOTO: Leon Vidic

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na prvi tekmi drugega dela svetovnega prvenstva, ki poteka na Norveškem, Danskem in Švedskem, v Trondheimu premagala Južno Korejo z 31:27 (19:14). Naslednja tekma v skupini 2 čaka Slovenijo v petek, ko se bo pomerila z domačo reprezentanco Norveške.

Izbranke selektorja Dragana Adžića so, potem ko so v predtekmovanju v skupini D premagale Islandijo (30:24) in Angolo (30:24), na zadnji tekmi v Stavangerju pa izgubile proti Franciji (27:31), danes uspešno začele drugi del SP.

V Trondheim so Slovenke prinesle dve točki, Francija štiri. V tej skupini so slovenske tekmice poleg Korejk še Norveška in Avstrija, ki so v skupini C prav tako nastopale v Stavangerju. Norvežanke so v drugi del odnesle štiri točke, Avstrijke dve, Korejke pa so tako kot Angolke drugi del začele brez točk.

image_alt
Slovenske rokometašice izgubile proti Francozinjam, v drugi del prvenstva z dvema točkama

Slovenke so danes hitro prevzele pobudo in si že v prvem polčasu priigrale pet golov naskoka. Nekaj težav je slovenski obrambi povzročala le prva korejska zvezdnica Eun Hee Ryu, ki je na koncu prišla do 12 zadetkov, a so Slovenke njene soigralke dobro ustavljale.

Večji del drugega polčasa so Slovenke nadzorovale potek tekme, si priborile tudi že deset golov naskoka (27:17), potem pa so nekaj kriznih minut Slovenije Korejke izkoristile za znižanje, a zmage Slovenije niso mogle ogroziti.

Najbolj razpoloženi v slovenski vrsti sta bili Tamara Mavsar z devetimi in Alja Varagić s sedmimi goli.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije