NOGOMET

Olimpija za rekordno najvišjo prednost

V 9. krogu 1. SNL vodilne Ljubljančane izziva vse boljše Celje. Mariborčani v Šiški z rekordnim zaostankom za zeleno-belimi.
Fotografija: Ali lahko ruski trener Roman Pilipčuk prelisiči Alberta Riero, ki je priznal, da tudi on ni nezmotljv? FOTO: Matjaž Vertuš, mediaspeed.net
Odpri galerijo
Ali lahko ruski trener Roman Pilipčuk prelisiči Alberta Riero, ki je priznal, da tudi on ni nezmotljv? FOTO: Matjaž Vertuš, mediaspeed.net

Ali Olimpija prvo četrtino nogometnega prvenstva lahko sklene z deveto zaporedno zmago in se še bolj oddalji od prvega zasledovalca Kopra? Odgovor na prvo vprašanje bo znan jutri okoli 22. ure zvečer, ko bo glavni sodnik Nejc Kajtazović v Celju odpiskal konec derbija 9. kroga 1. SNL. Drugi odgovor prinaša zadnji nedeljski dvoboj v Fazaneriji. Vznemirljivo bo tudi danes v primorskem derbiju dvojca za obstanek v Sežani in na jutrišnjem gostovanju Mariborčanov v Šiški.

Po sinočnjem občinskem derbiju v Domžalah bodo drevi držali pesti za Celjane vsi najbližji zasledovalci zeleno-belih in med njimi so tudi gostitelji, ki z odličnim nizom desetih točk v zadnjih štirih tekmah predstavljajo resnega izzivalca za četo španskega trenerja Alberta Riere, ki je v velikem intervjuju za Delo priznal, da tudi on ni nezmotljiv.

Celjani so z bolj uravnoteženim selektivnim obratom, v katerem so izkušenejši od mlajših prevzeli vajeti v svoje roke, in s previdnejšim taktičnim pristopom trenerja Romana Pilipčuka bližje idealu in ambicijam celjskih vlagateljev, ki jim Evropa v drugem mandatu ne sme spolzeti iz rok. Šampionske so za zdaj res le v oblakih, toda kdo ve, kaj lahko prinese prihodnost v zeleno-belem taboru, v katerem se počasi zlaga vodstveni mozaik tudi v pisarnah.

Rekord Maribora ogrožen

Na igrišču Rierovi fantje blestijo, a ta konec tedna se jim nasmiha le en rekord. V 31-letni zgodovini slovenskega prvenstva drugouvrščeni po prvi četrtini prvenstva še nikoli ni zaostajal za več točk kot osem. To je bilo v sezoni 1999/00, ko je velenjski Rudar, zdaj drugoligaš, za vijoličnimi rekorderji po devetih tekmah zaostajal za osem točk – 19:27.

Mariborčani so v tisti sezoni prvi točki oddali šele v 10. krogu v Fazaneriji (2:2), prvo četrtino pa zaokrožili tudi z za Olimpijo nedosegljivo razliko v golih – 32:8. Toda zeleno-beli v Celju lahko ukradejo vijoličnim še en rekord: doslej najvišja prednost vijoličnih pred zeleno-belimi po prvih devetih tekmah je znašala 15 točk in prav v sezoni 1999/00 – 27:12. Če bodo Ljubljančani zmagali, prednost manjša od 16 točk ne more biti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije