TENIS

Mirna Serena po 24. zvezdico

Danes v ženskem finalu Wimbledona Williamsova in Simona Halep. Za Američanko bo to tretji poskus izenačitve absolutnega rekorda.
Fotografija: Sereni Williams se lani v Wimbledonu ni izšlo za 24. naslov. Se ji bo danes? FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Sereni Williams se lani v Wimbledonu ni izšlo za 24. naslov. Se ji bo danes? FOTO: Reuters

LONDON – Zadnje dejanje ženskega dela Wimbledona pripada Sereni Williams in Simoni Halep. V današnjem finalu (začetek ob 15. uri) bodo vse oči uprte v Američanko, ki bo poskušala s 24. naslovom za veliki slam izenačiti absolutni teniški rekord, ki si ga lasti Margaret Court. To bo Serenin tretji poskus, potem ko ji je lani spodletelo prav v Wimbledonu in na OP ZDA.

Williamsova je v polfinalu s 6:1, 6:2 ugnala Barboro Strycovo in se še enkrat na korak približala Courtovi, potem ko je rekord odprte ere Steffi Graf (22) presegla na OP Avstralije 2017. Tedaj je igrala noseča, tudi misel na 24. naslov jo je gnala, da se je po težkem porodu, zapletih po njem in pri 36 letih lani vrnila na igrišča. Takoj je zaigrala v finalu Wimbledona, v katerem jo je ugnala Angelique Kerber, ter nato še v New Yorku, kjer je bila v dramatičnem dvoboju boljša Naomi Osaka.

»Ko se ozrem nazaj, je bila uvrstitev v ta dva finala velik uspeh. A danes sem v drugačnem položaju, kot sem bila tedaj. Veliko bolj mirna sem,« pravi Williamsova, ki se ne želi obremenjevati s številko 24. »O tem sem razmišljala zjutraj in ugotovila, da sploh ni pomembno, ali gre za 23., 24. ali 25. naslov. Pomembno je le, da odigram po svojih najboljših močeh. Ne glede na razplet je moja kariera še vedno izjemna. Res sem se pomirila glede tega,« je po polfinalni zmagi dejala Williamsova, zadovoljna, da je ravno pravi čas ujela pravi ritem.

Izpolnila mamino željo

V tej sezoni je namreč do konca odigrala zgolj dva turnirja, OP Avstralije in Roland-Garros, na preostalih treh se je vdala, med Melbournom in Wimbledonom so jo pestile zdravstvene težave, šele tik pred tretjim velikim slamom sezone se je spet začela počutiti dobro. In to seveda takoj pomeni, da je med glavnimi favoritinjami. Osmi wimbledonski naslov ji bo poskušala preprečiti Simona Halep, ki pa je doslej dobila zgolj en medsebojni dvoboj od desetih, leta 2014 je na mastersu osmerice zmagala s kar 6:3, 6:0. »Tega poraza nisem pozabila. Simona je odigrala izjemno, vem, na kakšni ravni lahko odigra, in v tem primeru moram biti sama stopnico višje,« se zaveda Serena, ki nerada izgublja večkrat proti isti igralki. »Verjamem, da nisem brez možnosti. Seveda spoštujem vse, kar je Serena dosegla, a zdaj se čutim mentalno nared, da se pomerim z njo. To bo zame vsekakor velik izziv,« pravi Halepova, ki je s polfinalno zmago nad Jeleno Svitolino (6:1, 6:3) izpolnila veliko željo mame Tanie, katere sanje so bile, da njena hči igra v finalu Wimbledona, saj tedaj na tribunah mrgoli zvezdnikov in članov kraljeve družine.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije