TENIS

Đoković po sedmem pariškem zmagoslavju: »To je ena mojih najbolj pomembnih zmag«

Na novi lestvici ATP bo imel Srb, prvi igralec sveta, zdaj 1490 točk naskoka pred Špancem Carlosom Alcarazom.
Fotografija: Novak Đoković FOTO: Tony O'brien/reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković FOTO: Tony O'brien/reuters

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je zmagovalec mastersa ATP 1000 v Parizu. V velikem finalu je prvopostavljeni srbski igralec premagal Bolgara Grigorja Dimitrova s 6:4, 6:3. Zanj je bila to sedma zmaga na mastersih v Parizu, obenem pa jubilejna 40. na turnirjih te ravni v karieri.

image_alt
Zmaguje, potem pa sliši takšne komentarje: Đoković nad njimi ne more biti zadovoljen

Vlogo favorita je Đoković, do finala je prišel po polfinalni zmagi nad Rusom Andrejem Rubljovom v treh nizih, danes dokaj zanesljivo upravičil. Za zmago v 13. medsebojnem obračunu z Bolgarom je potreboval uro in 39 minut, razmerje zmag v dvoboju Đoković - Dimitrov je zdaj 12:1 za Srba. Dimitrov je izgubil deseti zaporedni medsebojni dvoboj.

image_alt
Novak Đoković se je pošalil, kot se zna le on: tokrat se je iz priljubljenega youtuberja

Za Đokovića je to šesta zmaga v sezoni, še drugič po letu 2021 pa je osvojil tudi pariški "dvojček", ko je spomladi dobil turnir za grand slam, jeseni pa masters v dvorani Bercy. S skupno 97. turnirsko zmago v karieri pa je še za eno zmanjšal razliko na večni lestvici, kjer sta najboljša Jimmy Connors s 109 in Roger Federer s 103 uspehi med posamezniki.

Na novi lestvici ATP bo imel Srb, prvi igralec sveta, zdaj 1490 točk naskoka pred Špancem Carlosom Alcarazom.

»To je ena mojih najbolj pomembnih zmag. Na treh dvobojih pred današnjim sem bil na robu poraza, zato mi zmaga tukaj pomeni še več. Zahvaljujem se svoji ekipi, ker vedo, kaj smo vsi skupaj prestajali v teh dneh. Zaradi vsega tega je zmaga še slajša,« je po uspehu dejal Đoković.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije