FEDERER JE PO MNENJU NEKATERIH NAJVEČJI

Zmaguje, potem pa sliši takšne komentarje: Đoković nad njimi ne more biti zadovoljen

Čeprav je Novak Đoković zelo cenjen teniški igralec in je trenutno najboljši po številu osvojenih turnirjev za Grand slam, nekateri znani tenisači bolj cenijo Rogerja Federerja.
Fotografija: Đoković je nedavno ponovno zasedel prvo mesto na ATP lestvici. Prehitel je nadarjenega Carlosa Alcaraza, ki je bil prvi pred tem. FOTO: Eva Manez Reuters
Odpri galerijo
Đoković je nedavno ponovno zasedel prvo mesto na ATP lestvici. Prehitel je nadarjenega Carlosa Alcaraza, ki je bil prvi pred tem. FOTO: Eva Manez Reuters

V tenisu se že dolgo razglablja o tem, kdo je najboljši igralec vseh časov. Če pogledamo zmage na največjih turnirjih, je slika jasna. Novak Đoković ima za pasom največ Grand slamov. Te turnirje je osvojil že 24-krat. Rafael Nadal jih je 22-krat, Roger Federer pa 20-krat. Vseeno pa vsi še vedno ne vidijo Đokovića popolnoma na vrhu. Spletna stran Tennis365 je zapisala komentarje treh nekdanjih tenisačev.

Švedski tenisač Mats Wilander Federerja vidi kot največjega vseh časov. »Veste, da mi ni všeč govorjenje o tem, kdo je največji vseh časov, kajti 'največji vseh časov' je ena stvar, ampak 'najboljši vseh časov' bomo te dni dali Novaku Đokoviću. 'Največji vseh časov' rad podelim Rogerju Federerju, ker mislim, da je tenis postavil na TV vseh,« je dejal Šved, ki je 7-krat osvojil turnir za Grand slam.

»Bilo je res žalostno, ko se je odločil upokojiti, to je bil najbolj žalosten trenutek, ki sem mu bil priča v profesionalnem tenisu,« je še dejal Wilander.

Bryan in Henman hvalita Švicarja

Tudi tenisač Mike Bryan je na strani Federerja. »Vsi ti trije veliki šampioni so neverjetni, ampak zame mora biti na vrhu Roger Federer. Tistih nekaj let, ko je dominiral, je komaj da izgubil kakšen dvoboj,« je dejal nekdanji tenisač.

Svoje je povedal tudi Tim Henman. »Gledano skupaj je Đoković najboljši vseh časov po številkah, ampak mnogi bodo še vedno izbrali Federerja zaradi tega, kar je prispeval k igri na toliko ravneh,« je dejal.

Koga pa bi vi označili za najboljšega tenisača vseh časov, če bi upoštevali tako njegov vpliv na igro kot tudi dosežene rezultate? Svoje mnenje lahko zapišete spodaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije