NHL

VIDEO: Kopitarju podelili srebrno palico, ko je spregovoril oče, ga je popolnoma ganilo

Kralji premagali podprvake lige na svoji zadnji tekmi sezone, uradno slavje Kopitarjevih 1000.
Fotografija: FOTO: Twitter
Odpri galerijo
FOTO: Twitter

LOS ANGELES – Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma s 5 : 2 premagala moštvo Vegas Golden Knights, lanske podprvake lige. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je zadel v deseti minuti zadnje tretjine za vodstvo s 4 : 2 ter nato še v zadnji minuti tekme kot podajalec sodeloval pri zadetku Rusa Ilija Kovaljčuka, ki je postavil končni izid.

Sezona, kot si je ni želel

To je bila zadnja tekma sezone za kralje, ki so že pred časom izgubili vse možnosti, da bi igrali v končnici, saj so redni del lige končali na zadnjem mestu na zahodnem delu lige prvič po sezoni 2007/08, v celotni ligi pa je bila slabša le Ottawa. »To gotovo ni sezona, ki bi si jo želeli. Pričakovali in upali smo na vse kaj drugega. Toda je končana za nas, nekaj olajšanja je sicer. Lepo je končati z zmago, s pozitivnimi notami, toda ne moramo pozabiti te sezone. Gotovo bomo o njej še razmišljali in se pripravili za boljšo naslednjo,« je dejal 31-letni Kopitar, ki so ga po koncu počastili s kratko slovesnostjo.

Srebrna palica

Klub mu je izročil posebno priznanje, srebrno palico, za tisočo tekmo v dresu Los Angelesa, ki jo je sicer odigral 2. aprila proti Calgaryju. V ligi NHL igra že 13. sezono in s svojo kakovostjo in osebnostjo pred tremi leti postal tudi kapetan ekipe iz 'mesta angelov'. V sezonah 2011/12 in 2013/14 je s kralji osvojil Stanleyjev pokal.



Na slovesnosti niso pozabili omeniti niti tega, da je za svojo rojstno Slovenijo igral na svetovnih prvenstvih in tudi na olimpijskih igrah v Sočiju 2014. Tam je bila reprezentanca sedma in Kopitar reprezentance in Slovenije ni pozabil omeniti niti v kratkem zahvalnem govoru. Še bolj je bil ganjen, ko mu je prej prek video zaslona v slovenskem jeziku čestital njegov oče Matjaž, tudi selektor slovenske ekipe v Sočiju.




Slovenci ponosni nanj

Potem je na led prišel tudi sam skupaj z ženo Matejo, spremljali pa so ga Anžetova žena Ines ter njuna otroka Neža in Jakob. »Vsi Slovenci smo ponosni nate,« mu je prek twitterja čestital tudi Goran Dragić, kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance in igralec NBA.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije