NOGOMET

Tudi Perić šibki člen Maribora?

Danes in jutri tekme 22. kroga v državnem prvenstvu nogometašev. Oslabljeni Maribor gosti ranjeno Gorico, Olimpija gostuje v Kranju.
Fotografija: Bo trener Maribora Darko Milanič tudi danes bentil čez sodnike? FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Bo trener Maribora Darko Milanič tudi danes bentil čez sodnike? FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Še ena sobota, polna pričakovanj! To velja najmanj za privržence nogometašev Maribora in Olimpije, ki bodo danes v 22. krogu državnega prvenstva napadli nova trojčka točk. Olimpija bo sredi popoldneva gostovala pri Triglavu v Kranju, kjer je še edini prvoligaški stadion brez žarometov. Zato pa se bo iskrilo na zelenici, saj se bosta udarili edini ekipi z zmagama v uvodnih dveh krogih spomladanskega dela sezone. Triglavani so presenetljivo premagali Aluminij doma in Gorico v gosteh, a ne podlegajo evforiji. »Tudi v nadaljevanje gremo po enakem receptu. Dve zmagi sta odlični za motivacijo in voljo ter delo v tednu do nove tekme. Dvoboj z Olimpijo bo nov v nizu zahtevnih, bolj kot to pa si želim videti poln stadion. Navijačem sporočam, da bomo nogometaši, trenerji in vsi v klubu dali prav vse od sebe za nov uspeh Triglava,« navijače spodbuja trener orlov Dejan Dončić, ki bo tokrat še kako pogrešal kartoniranega kapetana, prvega strelca in asistenta ekipe Luko Majcna (8 golov, 4 podaje).

Na drugi strani bo trener Olimpije Robert Pevnik na klop posedel prvega zvezdnika, rekonvalescenta Roka Kronavetra, zagotovo pa mu bo namenil kakšno minuto, saj bo nanj resno računal v derbiju z Mariborom v naslednjem krogu. »Spoštujemo nasprotnike, a naš cilj v Kranju so tri točke. Morali bomo biti bolj dinamični in motivirani ter si bolj želeti zmago. Želim si, da naredimo korak naprej in pokažemo še nekoliko več. Težko je zmagovati v nizu, a imamo kakovost, da povežemo tri zaporedne zmage v spomladanskem delu,« je prepričan Pevnik.

Mariborčani bodo gostili povsem potolčeno Gorico, ki je doživela dva huda poraza. Žal je pred tekmo pod drobnogledom sodniška ekipa z Dragoslavom Perićem na čelu, saj so se v Ljudskem vrtu očitno kar sami odločili, da bodo do konca sezone delivce pravice obravnavali kot najšibkejši člen lastne zasedbe od prvega žvižga na tekmi. Vijolični praviloma nimajo posebnih težav z Goričani, jeseni so jih odpravili s 5 proti 0 doma in 3 proti 0 v gosteh, a trener Darko Milanič si beli glavo zaradi poškodovanih igralcev, tokrat imata prepoved nastopa tudi kaznovana Aleks Pihler in Dino Hotić.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije