DIRKA PO ITALIJI

FOTO: Ne boste verjeli, kateri naš upokojeni šampion je počakal Rogliča na cilju

Roglič tudi po 18. etapi ostaja skupno na tretjem mestu.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

PADOVA – Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) tudi po 18., ravninski etapi dirke po Italiji ostaja na tretjem mestu v skupnem seštevku Gira. Vodilni je še naprej Ekvadorec Richard Carapaz (Movistar), drugi pa domačin Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida). Zmagovalec etape je postal Italijan Damiano Cima (Nippo-Vini Fantini-Faizane).

Po 18. etapi italijanske pentlje pričakovano ni prišlo do sprememb na vrhu v skupni razvrstitvi. Carapaz je ohranil 1:54 minute pred Nibalijem in 2:16 minute pred Rogličem. Damiano Cima je ohranil največ moči za slavje na etapi, pred Nemcem Pascalom Ackermannom (Bora-Hansgrohe) in rojakom Simonejem Consonnijem (UAE Team Emirates).

Številčna slovenska podpora

Tudi danes so imeli Slovenci na čelu z Rogličem številčno slovensko podporo, skupine navijačev s slovenskimi zastavami in z majicami Zasavca je bilo opaziti ob celotni trasi. V cilju je Rogliča pričakal tudi nedavno upokojeni smučarski skakalec Robert Kranjec.

»Bil je kar precej neugoden start, prvo uro je šlo precej hitro, je bilo kar težko. Potem je ušel beg in je bilo bolj mirno do konca. Treba je ostajati maksimalno zbran ves dan, ne pustiti nič naključju v zadnjih kilometrih in biti spredaj,« je na cilju slovenskim medijem razložil Roglič.



»Sigurno ni bilo težko, kot bo v naslednjih dneh. Upam, da si telo opomore, dali bomo vse od sebe,« je kratko dejal Roglič. O zdravstvenih težavah je dodal: »Počutim se bolj zdravo. Nimam več trebušnih težav. Od padca sem ves moder. Se ne damo. Dokler smo tu, se bomo borili.«

Slovenci drug ob drugem

Trije Slovenci so dan končali drug ob drugem. Roglič je bil 35., Grega Bole (Bahrain-Merida) 39., Jan Polanc (UAE Emirates) pa 40. Skupno je Polanc ohranil 11. mesto, Bole je 114.

Do konca so še tri etape. Petkova in sobotna bosta gorski, v nedeljo sledi še kronometer v Veroni, ki bo dal zadnje odgovore o končnem vrstnem redu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije