OLIMPIJSKE IGRE V TOKIU

Dončić ostaja neporažen, Slovenija je v polfinalu (FOTO)

Slovenska izbrana vrsta bo igrala v polfinalu olimpijskega turnirja.
Fotografija: Na igrišču so pustili srce. FOTO: Brian Snyder, Reuters
Odpri galerijo
Na igrišču so pustili srce. FOTO: Brian Snyder, Reuters

Slovenci so danes s 94 : 70 premagali Nemce in napovedali boj za odličje. Tujino pa navdušuje predvsem dejstvo, da je slovenska izbrana vrsta, ko igra z Lukom Dončićem, neporažena. Dončić je za reprezentanco odigral 17 tekem. ​Naši se bodo v polfinalu pomerili z zmagovalcem obračuna med Italijo in Francijo. Preostala četrtfinalna para sta Španija – ZDA in Avstralija – Argentina. Polfinale je na sporedu 5. avgusta.

image_alt
Slovenski junaki: To so bile naše skrite želje


SLOVENIJA: ŠPANIJA  94 : 70 (25 : 14, 19 : 23, 22 : 17, 28 : 16)

Prva četrtina
Začetna peterka, ki so jo tudi tokrat sestavljali Jaka Blažić, Zoran Dragić, Luka Dončić, Vlatko Čančar in Mike Tobey je začela odločno. Čeprav so Slovenci favoriti na papirju, se je izkazalo, da so Nemci vse prej kot lahek nasprotnik. Slovencem so povzročili kar nekaj težav z agresivno obrambo. Dončić je bil po prvih 10 minutah pri 4 točkah, 3 podajah in 2 skokih.

Druga četrtina
V začetku druge četrtine je s svojim polaganjem navdušil Žiga Dimec in čeprav je bilo videti, da imajo naši vse niti v svojih rokah in so že vodili za 13 točk, so Nemci priključili in po delnem izidu 17 : 4 celo povedli. Slovence sta se po Dončićevi podaji prebudila Tobey in Murić, ki sta zadela dve trojki. Svoje dodal še Dragić, ki je na tekmi proti Nemčiji blestel. Dončić je na odmor odšel s 6 točkami, 6 podajami in 2 skokoma.

Zoran Dragić je bil eden izmed junakov te tekme FOTO: Brian Snyder, Reuters
Zoran Dragić je bil eden izmed junakov te tekme FOTO: Brian Snyder, Reuters


Tretja četrtina
Tretja četrtina je bila v znamenju Slovenije. S trojko sta jo začela Dragić in Dončić. Naši so nadaljevali z agresivno obrambo, za katero Nemci niso imeli prave rešitve. Naši so vodili za 14 točk (56 : 42). Naši so se borili za vsako žogo, v ospredju je bil Zoran Dragić, razigral se je tudi Dončić, ki je v zadnji del tekme stopil s 15 točkami, 9 podajami in 6 skoki. V tretji četrtini je bilo mogoče opaziti nekaj nervoze na obeh straneh. Naše so ob živce spravljali tudi sodniki in njihove odločitve, s katerimi se kar nekajkrat v tej četrtini niso strinjali. Eno tehnično napako si je zaradi prevelikega protestiranja prislužila slovenska klop, eno Dončić, Jaka Blažič pa je dobil nešportno osebno napako. Naši so četrtino končali z vodstvom 66 : 54.

Četrta četrtina
V zadnjem delu tekme so naši vzeli stvari v svoje roke in pokazali, zakaj so favoriti na tej tekmi. S trojko je navdušil Klemen Prepelič, pet minut pred koncem pa so naši popeljali Slovenijo do vodstva z 21 točkami. Dončiću je malo zmanjkalo do trojnega dvojčka, a je dobre tri minute pred koncem tekme odšel na klop. Na klop je pred iztekom ure odšel tudi fantastični Zoran Dragić, ki je dosegel kar 27 točk. Naši so zmagali. FOTO: Sergio Perez, Reuters
Naši so zmagali. FOTO: Sergio Perez, Reuters


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije