POLFINALE

Slovenski junaki: To so bile naše skrite želje

Četrtfinalno tekmo so dobili s 94 : 70.
Fotografija: Naši so napovedali, da mislijo resno in da se bodo borili za odličje. FOTO: Sergio Perez, Reuters
Odpri galerijo
Naši so napovedali, da mislijo resno in da se bodo borili za odličje. FOTO: Sergio Perez, Reuters

Po novi izjemni predstavi naših fantov, ko so s 24 točkami premagali Nemce, so sanje o odličju na olimpijskih igrah vse bližje uresničitvi. Naši po zmagi niso mogli skriti navdušenja, a vseeno pretirane evforije ni bilo občutiti. Veseli, srečni, ponosni, a vseeno prizemljeni so povedali, da iger še ni konec.

Jaka Blažič, ki je opravil veliko v obrambi je povedal, da je težko ubesediti, kaj vse občuti, a da je res izjemno vesel. » Naredili bomo vse, da osvojimo to kolajno. Čakata nas še dve tekmi,« je dejal in pritrdil, da je bilo tudi kar nekaj živčnosti, saj je bila to tekma, ki je odločala in lahko vzame vse, za kar so garali.

image_alt
Dončić ostaja neporažen, Slovenija je v polfinalu (FOTO)

 
»Super. Sploh nimam besed. Malo smo imeli težav, a pokazali smo, da igramo z vso močjo in pustimo vse na igrišču,« je dejal Luka Dončić v prenosu za RTV. Tekmo je tokrat zaključil pri 20 točkah, 11 podajah in 8 skokih. Ko je tri minute pred koncem sedel na klop, je vedel, da je to to, čeprav je bilo še kar nekaj časa do konca. »To je top štiri in to nisi vsak dan, mogoče si samo enkrat v življenju,« je dejal z nasmehom na obrazu in dodal še, da so v drugem polčasu bolje odigrali obrambo.



image_alt
O tej potezi Zorana Dragića govori ves svet (VIDEO)


Tekmo kariere je odigral tudi najbolj izkušeni mož v naši reprezentanci Zoran Dragić. S 27 točkami je bil prvi strelec naše reprezentance. »Vemo, zakaj smo se trudili in zakaj smo delali te mesece. To je bila naša skrita želja. Pustili smo srce na igrišču in mislim, da smo z obrambo dobili tekmo.« Dodal je še, da je odločal ekipni duh in da so kot družina, v kateri lahko vsakdo dobro igra. »Imamo veliko orožij, da skušamo to uravnovesiti.«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije