UJET V AVSTRALIJI

Znano, na podlagi česa so Đokoviću odobrili vizo, oglasila se je tudi Jelena

Svet še naprej spremlja sago najboljšega igralca sveta, ki je v Melbournu ujet v hotelu za migrante.
Fotografija: Novaku izkazujejo podporo po vsem svetu. FOTO: Loren Elliott, Reuters
Odpri galerijo
Novaku izkazujejo podporo po vsem svetu. FOTO: Loren Elliott, Reuters

Srbija je ogorčena zaradi »največjega športnega škandala v zgodovini«, saga najboljšega teniškega igralca sveta Novaka Đokovića v Avstraliji pa vsako uro dobiva večje razsežnosti. Srbu so ob prihodu na letališče zavrnili vizo, ki mu jo je pred tem sicer odobrila zvezna država Viktorija, da bi lahko zaigral na prvem od največjih turnirjev OP Avstralije. Tako je zvezdnik kar devet ur čakal na letališču, nato so ga napotili v karanteno. Grozil mu je celo izgon iz države, a bo vsaj do ponedeljka ostal v Melbournu, a za štirimi stenami, v propadajočem hotelu za migrante.

image_alt
Poglejte, kam so Avstralci strpali Noleta: Vstopite, brezplačno mučenje (VIDEO)

Zdravstvena izjema

Medtem na dan prihajajo vsak dan nove podrobnosti zapleta. Sydney Morning je poročal, da naj bi mu vizo odobrili zaradi zdravstvene izjeme, in sicer na podlagi tega, »ker je imel v zadnjih šestih mesecih pozitiven PCR-test«. Poleg tega Đoković menda sploh ni edini teniški igralec, ki so mu odobrili vizo na takšni podlagi. Avstralske oblasti preiskujejo še najmanj enega športnika, ki je v državo vstopil s tem dokazilom. Skupaj naj bi sicer za vstop na podlagi zdravstvene izjeme zaprosilo kar 26 igralcev oziroma članov ekip.

image_alt
Necepljeni Đoković izgnan iz Avstralije. Je vse le predstava za javnost?

Đoković bo zdaj v hotelu ostal do ponedeljka, ko ga čaka novo zaslišanje, njegovi odvetniki so se namreč pritožili na zavrnitev vize. Številni njegovi privrženci so se zbrali pred hotelom in glasno protestirali zaradi odločitve avstralske vlade, prav tako je bil protestni shod v njegovo podporo včeraj v Beogradu.

Hotel, v katerem mora vsaj do ponedeljka ostati Novak Đoković. FOTO: Sandra Sanders
Hotel, v katerem mora vsaj do ponedeljka ostati Novak Đoković. FOTO: Sandra Sanders

Tudi Đoković je, podobno kot proticepilska problematika, razdelil svet, ki budno spremlja dogajanje v Avstraliji. Številni ga podpirajo in so ogorčeni zaradi zapleta, mnogi, tudi številni teniški igralci, pa pravijo, da so bila pravila ves čas jasna in da prvi igralec sveta ne bi smel veljati za izjemo.

Svoje je povedal tudi španski zvezdnik Rafael Nadal: »Če bi Novak želel, bi brez težav igral v Avstraliji. Odločil se je, kot se je, vsakdo ima to pravico, toda tu so tudi posledice. Po svoje se mi kar malo smili, toda hkrati je treba povedati, da je za pogoje za igranje v Avstraliji vedel več mesecev, odločil pa se je, kot se je.«

image_alt
Ste videli, kako je Branko Đurić Đuro podprl Đokovića? (FOTO)

Jelena Đoković: Želimo si, da bi bili skupaj

Na novinarski konferenci sta spregovorila njegova starša. FOTO: Zorana Jevtic, Reuters
Na novinarski konferenci sta spregovorila njegova starša. FOTO: Zorana Jevtic, Reuters
Medtem je Đokovićeva družina šokirana zaradi razvoja dogodkov. Njegova mama Dijana Đoković je na novinarski konferenci v Srbiji dejala, da z njenim sinom »ravnajo kot s kriminalcem«. Na instagramu pa se je z zapisom oglasila tudi njegova žena Jelena Đoković in si predvsem zaželela, da bi bil Novak danes, ko pravoslavni praznujejo božič, z njimi doma.

»Danes je za nas božični dan, vsem želim, da ste zdravi, srečni, varni in skupaj z vašimi družinami. Mi si želimo, da bi bili danes skupaj, tolažim se le s tem, da smo zdravi in da bomo zaradi te izkušnje še močnejši. Hvala ljudem z vsega sveta, da mojemu možu pošiljate podporo in ljubezen. Zajeti moram sapo in se pomiriti ter najti hvaležnosti, pa tudi razumevanje, za to, kar se dogaja. Edini zakon, ki bi ga morali spoštovati vsi, prek vseh meja, je ljubezen in spoštovanje do sočloveka. Ljubezen in odpuščanje nista nikdar napaka, temveč moč. Želim vam vse dobro!« je zapisala ob družinski fotografiji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije