OP AVSTRALIJE

Necepljeni Đoković izgnan iz Avstralije. Je vse le predstava za javnost?

Avstralski mejni organi so mu prepovedali vstop v državo.
Fotografija: FOTO: Loren Elliott, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Loren Elliott, Reuters

 

Po večurni drami na letališču v Melbournu so se oblasti avstralske zvezne države Viktorije odločile, da Novaku Đokoviću ne bodo dovolile vstopa v državo, prvega teniškega igralca sveta pa bodo deportirali v Srbijo. Đokovičevi odvetniki se bodo na odločitev pritožili, a po mnenju avstralskih novinarjev je malo verjetno, da se bo kaj spremenilo.

image_alt
Đokoviću vizum zavrnili in se mora vrniti domov

»Vizum gospoda Đokovića je bil preklican. Pravila so pravila, še posebej ko gre za naše meje. Nihče ni nad temi pravili. Naša trdna politika na mejnih prehodih je ključna za to, da ima Avstralija eno najnižjih stopenj umrljivosti zaradi covida. Še naprej bodimo previdni,« je zapisal avstralski premier Scott Morrison.

Eden razočaranih nad to odločitvijo je tudi ukrajinski teniški igralec Serhij Stahovski. »Ko vam bo naslednjič kdo rekel, da politika ne posega v šport, se spomnite 6. januarja 2022, ko politični ego najboljšemu tenisaču na svetu ni dovolil vstopa v državo, katere vladne institucije so mu dovolile vstop,« je zapisal na twitterju.

Avstralski novinar Clint Stanaway medtem trdi, da Đoković trenutno biva v hotelu v Melbournu, kjer mu je odrejena karantena, a se že ureja let, da bi ga vrnili v Srbijo, najverjetneje danes.

Predstava za javnost?

Medtem so do celotnega dogajanja in obravnave Đokovića na letališču kritični predstavniki prirediteljev OP Avstralije. Kot poroča The Age, je neimenovan vir pri avstralski teniški zvezi vse skupaj označil za uprizorjeno predstavo za javnost. Ta naj bi sicer sledila številnim javnim kritikam novice, da je Đoković prejel posebno zdravstveno izjemo za nastop na OP Avstralije, ne da bi bil cepljen v času, ko ima država največ okužb od začetka pandemije novega koronavirusa.

Šal ne zmanjka

Dodajmo še, da so si duška dali tudi kreativci na družbenih omrežjih. Priljubljenega Noleta so ga nekateri preimenovali kar v NoVaxa, kar namiguje, da nasprotuje cepljenju:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije