PROPADAJOČ HOTEL

Poglejte, kam so Avstralci strpali Noleta: Vstopite, brezplačno mučenje (VIDEO)

Sodnik je odobril zahtevo njegovih odvetnikov za začasno zadržanje izgona, tako da bo lahko ostal v Melbournu do ponedeljka.
Fotografija: Đoković v karanteni v hotelu Park Royal. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Đoković v karanteni v hotelu Park Royal. FOTO: Twitter

Prvi teniški lopar sveta Novak Đoković se je pritožil na odločitev avstralskih mejnih organov, da mu prekličejo vizum zaradi neveljavne zdravstvene izjeme za pogoj obveznega cepljenja proti covidu 19, ki je zahtevan za vstop. Izgon mu je grozil še danes, a bo lahko ostal do zaslišanja na sodišču v ponedeljek.

Kot poroča melbournski časnik The Age, so se Đokovićevi odvetniki pritožili na odločitev mejnih organov, da Đokoviću prekličejo vizum in ga izženejo iz države. Zaslišanje v postopku se je začelo ob 16. uri po lokalnem času (6. uri po slovenskem času), nato bilo dvakrat prestavljeno, na koncu pa je vendarle Đoković prejel dobro novico. Sodnik v zadevi je odobril zahtevo njegovih odvetnikov za začasno zadržanje izgona. Ob tem državni pravobranilec Christopher Tran ni nasprotoval predlogu za zadržanje izvedbe izgona.

image_alt
Necepljeni Đoković izgnan iz Avstralije. Je vse le predstava za javnost?

Srbi mu dajejo podporo

Đoković bo tako vsaj do ponedeljka ostal v posebnem hotelu za priseljence v Melbournu. Cait Kelly, novinarka The Guardiana, poroča, da je Đoković v karanteni v hotelu Park Royal.Sodeč po videnem se za bleščečim imenom pravzaprav skriva podrtija, v kateri so nastanjeni migranti. Na pročelju je menda zapisano: »Vstopite, brezplačno mučenje«, »30 ljudi mučijo že 3089 dni, »Nismo kriminalci«, »Vsi smo mlajši od 35 let« ... Pred hotelom so tudi srbski navijači, ki se zbirajo že od zgodnjih jutranjih ur. Ves čas podpirajo Đokovića, muzicirajo in mu skandirajo s srbskimi zastavami. Đokovića so posneli, kako z okna pošilja poljube in se jim zahvaljuje za podporo. Pred tem je navijačem z rokami pokazal srce in se jim zahvalil za podporo v težkih trenutkih.

Nadal se je odzval na Đokovićev primer

Rafael Nadal se je po okužbi z novim koronavirusom vrnil na tekmovanja in se obenem odzval tudi na dogajanje. Po njegovem je pač treba upoštevati pravila in da bi si Srb prihranil veliko težav, če bi se cepil. »Če bi Novak želel, bi brez težav igral v Avstraliji. Odločil se je, kot se je, vsakdo ima to pravico, toda tu so tudi posledice. Po svoje se mi kar malo smili. Toda hkrati je treba povedati, da je za pogoje za igranje v Avstraliji vedel več mesecev, odločil pa se je, kot se je.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije