Zaradi nogometa padla wimbledonska tradicija

Nedeljskega finala sicer ne bodo premaknili, bodo pa dovolili uporabo telefonov na tribunah.
Fotografija: Finale Wimbledona se bo najbrž deloma prekrival s finalom nogometnega svetovnega prvenstva. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Finale Wimbledona se bo najbrž deloma prekrival s finalom nogometnega svetovnega prvenstva. FOTO: Reuters

LONDON – Teniški turnir in veliki finale med posamezniki v Wimbledonu ima posebno mesto v srcih Angležev. Toda če bi hkrati v finalu svetovnega prvenstva igrala tudi njihova nogometna reprezentanca?

Organizatorji najprestižnejšega turnirja na travi o možnosti, da bi morda uro finala zaradi nogometa premaknili, niso veliko razmišljali. Boj za naslov med posamezniki se bo tako začel po ustaljenem času, ob 15. uri po srednjeevropskem času.

Telefoni bodo morali biti nemi

Dve uri pozneje se bo sicer začel nogometni finale v Moskvi, a pričakovati je, da se bosta velika športna dogodka vendarle prekrivala. Bodo pa namesto tega gledalcem v All England Clubu dovolili, da nogomet spremljajo na svojih mobilnih telefonih. A pri tem opozarjajo, da morajo biti spoštljivi do tenisačev. Na tribunah sicer veljajo stroga pravila o uporabi telefonov, ki nikakor ne smejo motiti igre.

V Wimbledonu so tudi zavrnili možnost, da bi nogomet predvajali na velikem platnu, na t. i. Henmanovem hribu. Kot pravijo, je ta rezerviran za tenis, vsako leto si tam finale v živo ogleda na tisoče ljudi.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije