PO TRAGEDIJI

Žan Kranjec: To je bila najtežja tekma moje kariere

Slovenskemu smučarju je pred dobrim tednom dni umrl oče.
Fotografija: Žan Kranjec je osvojil deveto mesto. FOTO: Alessandro Garofalo, Reuters
Odpri galerijo
Žan Kranjec je osvojil deveto mesto. FOTO: Alessandro Garofalo, Reuters

Za najboljšim slovenskim alpskim smučarjem Žanom Kranjcem je najtežja tekma v karieri. Pred desetimi dnevi se je namreč smrtno ponesrečil njegov oče.

Vseeno se je 28-letni Vodičan zbral in se v Alti Badii že vrnil na tekme svetovnega pokala. Glede na pretresljivi dogodek in težke čase, ki jih preživlja, je končno deveto mesto velik uspeh, ki so ga v ekipi pospremili zelo čustveno. Žan je tudi nastopil s posebnim sporočilom na čeladi

»Žan je danes sigurno imel eno najtežjih, če ne najtežjo tekmo v karieri. Pripravil se je, se boril, je pa dejstvo, da danes ni bilo vse odvisno od njega, ampak tudi od opreme, ki jo uporablja. Z Žanom moramo biti danes zadovoljni,« je po ganljivem nastopu najboljšega slovenskega veleslalomista dejal glavni trener slovenske moške ekipe za tehnične discipline Klemen Bergant.

Prvič po očetovi smrti se je Žan tudi oglasil svojim sledilcem na družabnih omrežjih in zapisal, da je za njim zares najtežja tekma v karieri. »Rad bi se zahvalil svoji družini in vsem, ki ste mi stali ob strani v tem času, ki je zame res zelo težak.«



Na njegovo objavo se s spodbudnimi besedami in čestitkami odzvali tudi številni njegovi tekmeci, med drugim mu je za pogumno predstavo čestital današnji zmagovalec Alexis Pinturault, prav tako je sočutje z njim delila Mikaela Shiffrin, ki je letos doživela podobno usodo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije