SP V NOGOMETU 2022

Srbski mediji: Bravo, Fifa! Hrvati v velikih težavah zaradi grozljivega žaljenja Borjana

Fifa je začela preiskavo proti Hrvaški.
Fotografija: FOTO: Hannah Mckay, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Hannah Mckay, Reuters

Mednarodna nogometna zveza Fifa je danes začela disciplinski postopek proti hrvaški reprezentanci zaradi obnašanja navijačev na tekmi svetovnega prvenstva v Katarju proti Kanadi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ta obenem dodaja, da je nemška reprezentanca prejela visoko denarno kazen zaradi kršenja pravil na tiskovni konferenci.   

image_alt
Srbski mediji: Ali Fifa to vidi? Hrvaško je treba strogo kaznovati
 

Hrvaški navijači so žalili kanadskega vratarja Milana Borjana, ki ima srbske korenine. Ob zmagi Hrvaške s 4 : 1 se je na tribunah pojavil plakat z žaljivo vsebino, žaljivo pa je bilo tudi vzklikanje. Borjan je po obračunu dejal, da je prejel ogromno sporočil jeznih hrvaških navijačev, potem ko je njegova telefonska številka pred tekmo pricurljala v javnost.

Srbski mediji na osrednjih mestih medtem poročajo, da je Hrvaška v preiskavi zaradi omenjene razžalitve. »Fifa zaradi Borjana sprožila postopek proti Hrvatom! Sramotne žaljivke na račun vratarja niso ostale neopažene« in »Vatreni v velikih težavah« sta naslova v Blicu. Portal Alo piše, da jih bodo »Hrvati bodo dobili po nosu. Uvedena preiskava, čaka se kazen zaradi grozljivega obnašanja navijačev Vatrenih«. Naslov Kurirja pa je »Bravo! Fifa uvedla preiskavo proti Hrvaški: Ustaški simboli in bolne žalitve Borjana so prejeli hudo kazen«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije