OLIMPIJSKE IGRE

Šok: slovenski športnik odpovedal nastop na OI, saj se ne želi cepiti

Pravi, da cepljenju ne zaupa in da ni bilo velikih dilem pri odločitvi.
Fotografija: Klemen Bauer med tekmo v mešanih šafetah na svetovnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Klemen Bauer med tekmo v mešanih šafetah na svetovnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki. FOTO: Matej Družnik

Potem ko je včeraj kot strela z jasnega udarila novica, da bo sezono iz osebnih razlogov tik pred olimpijskimi igrami končal alpski smučar Štefan Hadalin, je slovenska olimpijska reprezentanca izgubila še enega člana. To je biatlonec Klemen Bauer. Razlog? Ne želi se cepiti proti koronavirusu.

Informacijo je danes razkril časnik Ekipa, za katerega je izkušeni biatlonec dejal, da gre za osebno odločitev, ki je ne želi posebej razlagati. 

image_alt
Konec sezone za tega slovenskega smučarja: prosijo za spoštovanje zasebnosti

»V zvezi s tem zadevi res ne zaupam v celoti. To cepljenje nam je preprosto vsiljeno in to se mi ne zdi sprejemljivo. Dovolj zgovorni so tudi podatki, ki so dostopni vsem, kaj se po svetu dogaja med športniki, ki so se cepili. Porast stranskih učinkov nikakor ni zanemarljiv. Navsezadnje gre tudi za načela, čeprav je bilo ob sprejeti odločitvi hudo in stresno,« je odgovoril na vprašanje o tem, ali se boji, da bi cepljenje škodilo njegovemu zdravju.

Kot je še dejal, je v sezono vstopil z mislijo na olimpijske igre in do zadnjega verjel in upal, da cepljenje ne bo pogoj za udeležbo na njih. »Ko je bilo to že oktobra znano, sem kar veliko razmišljal, kaj narediti. Šlo je za eno težjih odločitev, a na koncu sem se odločil tako, kot sem se. Zelo hitro sem sprejel vse posledice, torej tudi odgovornost za to, da na igrah ne bom nastopil,« je povedal četrti z olimpijskih iger v Vancouvru 2010.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas