1. SNL

Pozitiva več Slovencev, negativa kakovostni zdrs

Danes ob 14. uri preložena tekma 16. kroga 1. SNL. V Spodnji Šiški se bosta pomerila Bravo in Tabor.
Fotografija: Taborov Portugalec Aldair Balde je na seznamu Olimpijinih želja. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Taborov Portugalec Aldair Balde je na seznamu Olimpijinih želja. FOTO: Blaž Samec

Niti dva meseca ni trajal počitek na slovenskem nogometnem prizorišču, na katerem bosta z današnjo preloženo tekmo 16. kroga 1. SNL prvi del sezone v Spodnji Šiški (14.00, sodnik Slavko Vinčić) zaokrožila Bravo in CB24 Tabor. Nadaljevanje s prvimi tekmami pomladnega dela prvenstva, 20. kroga, bo v sredo in četrtek, 10. in 11. t. m.
Igor Božič (levo) bo v 1. SNL v vlogi prvega trenerja debitiral danes v Sp. Šiški. FOTO: Mavric Pivk
Igor Božič (levo) bo v 1. SNL v vlogi prvega trenerja debitiral danes v Sp. Šiški. FOTO: Mavric Pivk

V senci treningov in zdravstvenih bitk so se slovenski klubi lahko v dobršni meri prilagodili neprijetnim razmeram, ki so omogočile tudi vrnitev k oblikovanju moštev z večjim številom slovenskih nogometašev. To je pozitivna posledica koronavirusa, negativna pa bi lahko bil kakovostni zdrs. Toda v seštevku so daljši konec potegnili slovenski fantje in nekoč morda članska reprezentanca. Tik pred zdajci lahko še pride do prestopov.
 

Olimpija je neznanka


Vodilni Maribor in druga Olimpija sta bila v pripravljalnem obdobju v popolnem nasprotju. Vijolične je oviral virus, zeleno-beli so ostali brez tretjine članov prvega moštva oziroma brez hrvaških igralcev, ki so odšli po odstavitvi trenerja Dina Skenderja in športnega direktorja Mladena Rudonje. Z novim trenerjem Goranom Stankovićem so se vrnili k Ljubljančanom in domačim fantom. A so neznanka.

Tudi tretja Mura in četrti Koper sta bila nasprotujoča: Muro je napadel virus, Koper pa je v domačem okolju imel na voljo idealne razmere. Oba sta se okrepila s tujci: Hrvat Mihael Klepač je v Mursko Soboto prišel iz Kidričevega, Moldavec Michail Caimacov iz Olimpije v Koper. Ta je ujel še nekoč najboljšega igralca makedonskega prvenstva, Brazilca Victorja Juffo. Vrnil se je tudi domači veteran Mitja Viler. Domžale! V SNL so si skoraj enotni v oceni, kdo je lahko »prvak« pomladi.

Ali branilec naslova Celje, ki je na trenerski stolček postavil slovitega nogometaša, Čeha Jiřija Jarošika. Aluminij se je znašel v težavah zaradi okužbe večjega števila igralcev. Zadnji Gorici je prav virus pri Kidričanih ponudil eno od priložnosti, da ujame in prehiti tekmece v boju za 9. mesto ter dodatne kvalifikacije za obstanek.
 

Tabor zadnjič s Portugalcem?


Bravo je iskal strelce in jih našel v nekdanjih članih Milanu Tučiću in Mitji Križanu. »Ne bomo spreminjali načina igre. Prejeli smo malo golov. To je tudi cilj uvoda v drugi del prvenstva, v katerem želimo biti še bolj neposredni,« je pred prvo tekmo želje razkril trener Brava Dejan Grabić. V 1. SNL bo prvič samostojno vodil moštvo novi trener Tabora Igor Božič. »Rezerve so vedno, ne glede na to, za kom prideš. Vsi moji predhodniki so opravili odlično delo. Najbrž bomo največ poudarka namenili psihološki pripravi in povezovanju znotraj ekipe,« pa je razkril v tej sezoni že tretji sežanski trener.


V nadaljevanju sezone bi Tabor utegnil ostati brez portugalskega napadalca Aldairja Baldeja, ki ga želi pripeljati Olimpija.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije