SKOKI

Počasi caplja za drugimi

Domen Prevc tik pred zdajci vskočil v ekipo namesto brata Petra. Dobil priložnost, ki jo bo poskušal v Nižnem Tagilu spremeniti v darilo.
Fotografija: Domen Prevc še ni povsem zadovoljen s svojo opremo. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Domen Prevc še ni povsem zadovoljen s svojo opremo. FOTO: Marko Feist

Proti Nižnemu Tagilu, kjer bodo jutri s kvalifikacijami prižgali zeleno luč za začetek 43. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih, je odletel tudi Domen Prevc, ki sprva ni bil predviden za uvodne preizkušnje v Rusiji in na Finskem. Priložnost se mu je ponudila zadnji hip, potem ko je svojo udeležbo na prvi postaji zaradi malce prezgodnjega rojstva drugega sina po triletnem Ludviku tik pred zdajci odpovedal Domnov najstarejši brat Peter Prevc.

»Da grem v Nižni Tagil, me je res malo presenetilo. Hitro sem moral izbrati opremo, na zadnjem treningu sem preizkusil, kar sem še lahko,« je pred odhodom v Rusijo razkril 22-letnik iz Dolenje vasi pri Železnikih. Zmagovalec petih tekem svetovnega pokala, ki je bil po besedah trenerjev na zadnjih reprezentančnih pripravah naš sedmi najboljši skakalec (nekje z Borom Pavlovčičem), bo poskušal izvleči čim več. »Dobil sem priložnost, ali jo bom spremenil tudi v darilo, pa bomo videli v nedeljo, ko bomo opravili še z drugo tekmo. Moja forma je sicer solidna, vendar še ni takšna, kot bi si želel. Skoki se med seboj razlikujejo, odvisni so tudi od opreme, ki jo imam na sebi. A počasi capljam za drugimi in napredujem iz treninga v trening. Zdaj odhajamo v boj, skakalnico poznam, tekmi pa bosta pokazali svoje. Če bom z glavo pri stvari, lahko dosežem lep rezultat,« je ocenil Domen Prevc, ki je poudaril, da je vesel, ker je dobil drugega nečaka.

Na koncu je vzel, kar je imel

Natančnejših napovedi ni želel dati, ker že lep čas ni imel primerjave z najhujšimi tujimi tekmeci. »Če bom začel z uvrstitvami med dobitniki točk in nato postopoma stopnjeval svoje nastope, bom izpolnil svoje cilje,« je dejal in na vprašanje, ali je zadovoljen z opravljenim v pripravljalnem obdobju, odvrnil, da le deloma.

»Določene stvari smo uredili, ni pa nam uspelo narediti vsega, kar smo si želeli. Marsikje se je zalomilo z opremo, potem pa se vse podira. Na koncu vzameš, kar imaš,« je pojasnil in pripomnil, da Slatnarjeve smuči, ki jih je dobil, niso bile takšne, kakršne si je želel. Na koncu se je sprijaznil s tem, kar je dobil. »Zdaj bi moral dobiti nove, pa so še vedno v izdelavi. Želel bi si tudi, da bi imel več časa za preizkušanje tekmovalnih dresov, pri katerih imam prav tako še določene rezerve. A tako pač je. Kar imam, imam, s tem moram na tekme,« je dal vedeti, da ni povsem zadovoljen z opremo. Zato pa ga ne skrbi preskok na snežno podlago.

»Skakalnica v Nižnem Tagilu je lepo pripravljena, zato mi doskoki ne bi smeli povzročati težav,« je povedal član kranjskega Triglava, ki se z velikima vrhuncema v sezoni – februarskimi olimpijskimi igrami v Pekingu in marčnim svetovnim prvenstvom v smučarskih poletih v Vikersundu – ne obremenjuje.

»Zdaj sem popolnoma osredotočen na Nižni Tagil, potem na Ruko, če bom seveda odšel tudi tja. Proti vrhuncem sezone še ne pogledujem, da je marca v Vikersundu tudi svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, ste me spet spomnili šele zdaj,« je še dejal najmlajši od bratov Prevc. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije