NOGOMET

Orli preletavajo Dravo, galebi ambiciozno v 2. SNL

Nogometaši Triglava iz Kranja hočejo ohraniti prvoligaški status. Brezdomci iz Ankarana so izpadli, a pripravljajo novo presenečenje.
Fotografija: Prvi golgeter Triglava Matej Poplatnik želi še naprej tresti mreže prvoligašev. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Prvi golgeter Triglava Matej Poplatnik želi še naprej tresti mreže prvoligašev. FOTO: Jure Eržen

LJUBLJANA – Slovenska klubska nogometna sezona še zdaleč ni končana niti po sinočnjem finalu za pokal Slovenije. Zdaj so namreč na vrsti kvalifikacijski dvoboji za popolnitev vseh lig, v ospredju pa je vprašanje, ali bo igralcem Triglava iz Kranja uspelo obdržati mesto med elito v Prvi ligi Telekom Slovenije, potem ko so osvojili deveto mesto. Orle iz gorenjske metropole čakata dva obračuna z drugouvrščenim drugoligašem Dravo s Ptuja, kjer je alfa in omega na igrišču in zunaj njega nekdanji reprezentant Nastja Čeh, ki je že pred časom k sodelovanju pritegnil vlagatelje iz Nigerije, moštvo pa vodi Simon Sešlar.

Prvi dvoboj med Dravo in Triglavom bo v soboto ob 17. uri v najstarejšem slovenskem mestu, povratni dvoboj na Gorenjskem pa v sredo ob 16.30. Trener Kranjčanov Siniša Brkić verjame, da bodo v kvalifikacijah odločile kakovost njegovih varovancev in izkušnje iz prvoligaškega tekmovanja. Prvi strelec ekipe in tretji golgeter lige Matej Poplatnik (16 zadetkov) sporoča: »To je tudi zahvala navijačem, podpornikom, upravi, staršem in preostalim, ki stiskajo pesti za nas, omeniti pa moram tudi veliko tistih, ki nam želijo slabo. Sporočamo jim, naj spremenijo miselnost ali pa nas pustijo pri miru. Zdaj bo treba odmisliti vse težave, poškodbe in bolezni, ki so nas malce načele v zadnjih tednih, in dve odločilni tekmi odigrati popolnoma osredotočeni na končni cilj. Od nas se pričakuje, da bomo v vlogi favorita, smo prvoligaška ekipa z več izkušnjami, in to bomo želeli prenesti na igrišče.«

Galebi se ne dajo

Moštvo Ankaran-Hrvatini je zasedlo zadnje, deseto mesto (dve točki za Triglavom, 28:26) in izgubilo prvoligaški status. Brezdomci, ki so svoje domače tekme igrali v Dravogradu in Novi Gorici, so delali v zelo zahtevnih razmerah in jim gre čestitati za trud, vztrajnost in pošten boj do konca.

Na začetku sezone so jim zavistni sosedi iz Kopra odrekli gostoljubje na dotlej domači Bonifiki, toda predsednik Sebastjan Dvojmoč in trener Vlado Badžim s sodelavci se niso predali. Nazadnje jim je Nogometna zveza Slovenije zavrnila zahtevek za tekmovalno licenco v prvi ligi v prihodnji sezoni. No, pozneje so tako in tako izpadli, pridobili pa so licenco za drugoligaško tekmovanje. »Ponosno smo predstavljali Primorsko, čeprav so nam mnogi odrekli podporo. Pošteno smo tekmovali do konca, fantje so pokazali srčnost, trden značaj in predanost delu, zato jim čestitam. Opozoril bi, da imamo boljši izkupiček iz medsebojnih dvobojev s Triglavom, Aluminijem in Krškim. Uveljavili smo kar nekaj igralcev, imamo tudi člane mlade reprezentance. Zahvaljujem se našim gostiteljem v Dravogradu in Novi Gorici,« je dejal trener Badžim in v zvezi s prihodnostjo kluba namignil: »Še smo živi, čeprav so nas že skoraj vsi pokopali. S predsednikom sva se se doslej borila, zdaj je treba videti, kaj lahko storimo v prihodnje. Več bo znanega v kratkem, toda o tem lahko govori le naš predsednik Dvojmoč.«

Prvi mož primorskih galebov je bil včeraj nedosegljiv, po neuradnih informacijah pa že pripravlja vse potrebno za tekmovanje v drugi ligi in ekspresno vrnitev med prvoligaško druščino. Če je prav spodobno preživel kalvarijo v sezoni z milijonom težav, potem bi lahko bila nova v znosnejših razmerah (v prvi vrsti s stalnim domovanjem in vsemi selekcijami na enem kraju) zanj precej prijetnejši izziv.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije