1 SNL

Olimpija v bitki s časom napad okrepila s Črnicem

Nogometaši Olimpije imajo danes generalko pred evropsko premiero.
Fotografija: Predsednik Olimpije Milan Mandarić in okrepitev zmajev Matic Črnic Foto: nkolimpija.si
Odpri galerijo
Predsednik Olimpije Milan Mandarić in okrepitev zmajev Matic Črnic Foto: nkolimpija.si

LJUBLJANA – Slovenske nogometne prvake samo še en teden dni loči od premiernega nastopa v kvalifikacijah za ligo prvakov, ko bodo v Stožicah gostili azerbajdžanskega šampiona Qarabag. Olimpija je v svoje vrste pripeljala verjetno kapitalno okrepitev tega poletja.

To je občasni reprezentant Matic Črnic, ki se v zadnjih dveh sezonah ni naigral v hrvaškem prvoligašu Rijeki, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek. Šestindvajsetletni krilni napadalec je otrok Maribora, a se je uveljavil v dresu Domžal v sezoni 2015/16, po njej je blestel v evropskem tekmovanju, tudi v dvoboju z londonskim West Hamom, zato je prišel poziv z Reke. Zdaj se z velikimi ambicijami vrača na slovensko sceno.


»Vesel sem, da sem se končno pridružil Olimpiji. Vem, da so pričakovanja velika, to pa je tudi nekaj, česar se veselim. Tudi sam veliko pričakujem. Nočem navijačev pustiti na cedilu. Za ta dres bom dal vedno vse od sebe,« je dejal Črnic, ob Roku Kronavetru drugi Mariborčan v dresu zmajev. Le en teden ima na voljo, da se kolikor toliko uigra z novimi soigralci. Olimpija bo danes v Zalaegerszegu odigrala generalko z madžarskim prvoligašem Ferencvarosom. Spomnimo, zeleno-bele sta pred njim okrepila desni bočni branilec Marko Putičanin in napadalec Andrija Kaludjerović, s posoje so se vrnili branilca Leo Ejup, Mario Jurčević in vezist Daniel Avramovski.
 

Vroče v Madridu


Na mednarodnem tržišču pa se je dodobra, vsaj medijsko, zakuhalo glede prestopov Brazilca Neymarja in Portugalca Cristiana Ronalda, ki je že končal nastope na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Španska nacionalna televizija je objavila vest, da je vodstvo Real Madrida ponudilo 310 milijonov odškodnine francoskemu prvaku PSG za prestop Neymarja, igralcu pa naj bi ponudilo 45 milijonov letne plače.

Le nekaj minut po objavi so v taboru serijskega zmagovalca lige prvakov zanikali poročanje: »Real Madrid se čudi, da je javna televizija objavila popolnoma napačno informacijo, in to ne da bi dejstva preverila pri eni ali drugi strani. Naš klub zanika, da bi dal kakršno koli ponudbo klubu iz Pariza ali omenjenemu igralcu.« Televizijci so se sicer opravičili in poudarili, da so informacijo dobili iz zanesljivih virov.

Bolj prepričljiva pa deluje vest o selitvi Ronalda iz Reala k torinskemu Juventusu, ki naj bi Madridčanom ponudil 120 milijonov evrov odškodnine, zvezdniku pa 30 milijonov evrov na sezono do poletja 2022. Ronaldo je takoj po finalu lige prvakov namignil, da zapušča kraljevi klub. S tem ima sicer podpisano pogodbo, v kateri je klavzula, da lahko odide ob plačani odškodnini milijarde evrov, a verjetno to zdaj ni več realno.

Italijanski časnik Tuttosport poroča, da imajo vodilni možje zelo dober odnos z Ronaldovim zastopnikom Jorgejem Mendesom. V portugalskem športnem dnevniku A Bola trdijo, da se že pogovarjata s prvaki Italije in da se Ronaldo veseli življenja v Torinu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije