NA 'ZAGOVOR'

Novak rekel, da navija za Hrvaško, in nastal je kaos

V bran mu je stopil tudi oče Srđan: Zanj je to en narod!
Fotografija: Novak Đoković. FOTO: Tony O'brien, Reuters 
Odpri galerijo
Novak Đoković. FOTO: Tony O'brien, Reuters 

Pred štirimi leti je bil Novak Đoković pod velikim pritiskom zaradi kritik, ki jih je bil deležen, ker je podpiral hrvaške nogometaše. Nobena skrivnost ni, da je v odličnih odnosih s številnimi hrvaškimi nogometaši, fotografiral se je tudi z Luko Modrićem, Mateom Kovačićem, Ivanom Rakitićem in Ivanom Perišićem, zaradi česar je moral javno pojasnjevati, zakaj navija za sosednjo reprezentanco.

Novak Đoković s hrvaškimi nogometaši. FOTO: Instagram
Novak Đoković s hrvaškimi nogometaši. FOTO: Instagram

»Najprej o Luki Modriću mislim vse najboljše. Na svetovnem prvenstvu sem iz srca navijal za Hrvaško. Vem, da so rane iz vojne pri marsikom še sveže. Toda šport se mora držati stran od politike. So naši prvi sosedi, Hrvaška in Srbija, Bosna in Makedonija, in nekako jih gledam kot svoje,« je za Blic pred štirimi leti povedal Đoković, medtem ko se ob aktualnem svetovnem prvenstvu ni oglašal – razen pred dvobojem med Srbijo in Švico, ko je prek instagrama 'podrezal' svojega že upokojenega velikega rivala Rogerja Federerja.

Zaradi njegove podpore Hrvaški pred štirimi leti se je moral javno odzvati celo njegov oče Srđan in mu stopiti v bran, je poročal Mondo. »To je domača vzgoja. Ni uspešne družbe brez uspešne družine. Razbili so nam družino in zato se nam dogaja marsikaj hudega. Pa v čem je problem, da je podpiral Hrvaško? Saj so naši sosedje. So njegovi prijatelji, tisti 'kockasti' nogometaši, navijal je za svoje prijatelje. Moramo nehati s temi obračuni. Se spomnite, ko so bile pred nekaj leti poplave v Srbiji, Bosni in na Hrvaškem, Novak ni samo pomagal domovini, temveč tudi drugima dvema. To je zanj bila, je in ostaja ena država. In en narod. Drugače se ne moremo obnašati,« je dejal Srđan in dodal, da zaradi tega tujci povsod po svetu spoštujejo in cenijo Novaka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije