SKOKI

Kdo bo skočil prek avtomobila?

V Mostecu jutri tekma mešanih parov, po njej zabava na prostem. Med prijavljenimi skakalci tudi najboljše Slovenke in Domen Prevc.
Fotografija: Urša Bogataj vabi na spektakel v Mostec. FOTO: SSK Ilirija
Odpri galerijo
Urša Bogataj vabi na spektakel v Mostec. FOTO: SSK Ilirija

LJUBLJANA – Zanimivo, ravno zdaj, ko smo po deževnem maju končno dočakali vreme in temperature, ki pritičejo pozni pomladi, so pri nas odprli sezono tekem na plastični podlagi v smučarskih skokih. Običajno so uvodno preizkušnjo pod streho spravili v Kisovcu, ker pa je lepo število prirediteljev iz tamkajšnjega kluba na nedavni kolesarski dirki po Italiji od blizu navijalo za svojega nekdanjega člana Primoža Rogliča, so pokal Zagorja preložili na poznejši datum.
Urša Bogataj vabi na spektakel v Mostec. FOTO: SSK Ilirija
Urša Bogataj vabi na spektakel v Mostec. FOTO: SSK Ilirija

Tako so prve tekme – tudi z udeležbo slovenskih reprezentantk – minuli konec tedna izpeljali v Velenju, Žireh in Sebenjah pri Tržiču, že jutri (19.00) pa bo na sporedu osrednja tekma (mešanih dvojic) na tradicionalni 48. reviji skokov v Mostecu, nad katero se bo zastor spustil v soboto s preizkušnjami v mlajših kategorijah.

»Letos smo si prireditev zamislili nekoliko drugače. Ker želimo nanjo privabiti čim več obiskovalcev, smo se odločili glavno tekmo namesto za vikend, ko se veliko ljudi odpravi iz Ljubljane, izvesti že v četrtek. Na njej bodo nastopile vse najboljše Slovenke z našima klubskima reprezentantkama Uršo Bogataj in Špelo Rogelj na čelu, od fantov pa so prihode med drugimi napovedali Tilen Bartol, Jaka Hvala, Žiga Jelar, Anže Lanišek, Domen Prevc in Anže Semenič,« je naštel Primož Ulaga, predsednik SSK Ilirija, ki prireja tradicionalno skakalno revijo, letos poimenovano Skoč' v Mostec.
 

Življenjskega pomena za klub


Bogatajeva se že veseli spektakla pod Rožnikom. »To je zelo zanimiva tekma, edina na svetu, na kateri se merimo mešani pari. Je pa po svoje tudi loterija, saj je veliko odvisno od tega, koga si izžrebaš za sotekmovalca,« je omenila 24-letna ilirijanka, njena klubska kolegica Rogljeva pa je pripomnila, da nima posebnih pričakovanj, ker je – tako kot druge reprezentantke – sredi težkih treningov in je povrhu komaj dobro začela skakati.

Po tekmi bo eden od junakov, ki ga na novinarski konferenci še niso želeli razkriti, na največji ljubljanski skakalnici preskočil kio stinger, Blaž Križaj, predstavnik pokrovitelja Kia, je zatrdil, da gre za znano ime. Ob tem je še pripomnil, da bo – ker avtomobil ne bo zaščiten – v zraku obilo adrenalina. Četrtkov večer se bo nadaljeval in iztekel z zabavo na prostem in glasbo Tutti Frutti v režiji Cirkusa, petkov pa bo v znamenju dobrodelnega teka (5 km) po krajinskem parku s startom in ciljem v skakalnem centru v Mostecu.

»To je tretja največja skakalna prireditev v Sloveniji, za naš klub pa je življenjskega pomena, saj z njo dobimo kar nekaj sredstev, s katerimi lahko nato našim upom priskrbimo boljšo in novejšo opremo,« je poudaril predsednik prireditvenega odbora Grega Goltes, ki mu je prikimala tudi Rogljeva. »Tekma je za klub resnično zelo pomembna, zato se jo zmeraj rada udeležim. Zdi se mi pomembno, da nekaj vrnem društvu, ki mi je pomagalo priti do sem, kjer sem,« je še dejala 24-letnica iz Jezera pri Podpeči, prva slovenska zmagovalka (ženske) tekme za svetovni pokal v smučarskih skokih (Lillehammer 2014). 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije