MOTO GP

Francoski vrag znova pokazal zobe

Fabio Quartararo po Dohi v svojo korist odločil tudi dirko razreda motoGP v Portimau. Marc Marquez se je po večmesečnem okrevanju uspešno vrnil med elito.
Fotografija: Fabio Quartararo se je zmage veselil tudi v Portimau. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Odpri galerijo
Fabio Quartararo se je zmage veselil tudi v Portimau. FOTO: Pedro Nunes/Reuters

Francoski motociklistični vrag (El Diablo), kakor se glasi vzdevek Fabia Quartararoja (Yamaha), je znova pokazal zobe in po zmagoslavju v Dohi sebi v prid odločil še drugo zaporedno dirko za svetovno prvenstvo v razredu motoGP. Zanesljivo najhitrejši je bil tudi na včerajšnji veliki nagradi Portugalske.
Marc Marquez se je po več kot devetih mesecih odsotnosti med elito vrnil s sedmim mestom. FOTO: Max Rossi/Reuters
Marc Marquez se je po več kot devetih mesecih odsotnosti med elito vrnil s sedmim mestom. FOTO: Max Rossi/Reuters

»Iz Katarja sem s seboj prinesel zvrhano mero samozavesti. Zdaj vem, kakšen motor potrebujem, da sem lahko z njim hiter. Med tokratno dirko sem se počutil res dobro. Alex Rins je sicer v drugem delu močno pritiskal, toda nato naredil napako (zdrsnil s proge), po kateri sem 'le' še ohranjal prednost pred zasledovalci,« je pot do prvega mesta v Portimau opisal 21-letni zvezdnik iz Nice, ki je imel v cilju slabih pet sekund naskoka (+ 4,809) pred drugouvrščenim Italijanom Francescom Bagnaio (Ducati), na tretjo stopnico odra za najboljše pa se je zavihtel Španec Joan Mir (Suzuki, + 4,948).


Za Quartararoja, ki je slavil peto zmago v kraljevski kategoriji, se je tako sanjsko razpletla tudi preizkušnja na dirkališču Algarve. »V soboto sem dobil kvalifikacije, zdaj še dirko in prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi. Lepšega konca tedna si ne bi mogel zamisliti,« ni skrival navdušenja francoski as, potem ko si je z zmago pridirkal najlepše darilo za 22. rojstni dan, ki ga bo praznoval jutri. Ob tem je izkoristil priložnost in že »zagrozil« tekmecem tudi za naslednjo dirko 2. maja v Jerezu. »To je ena od mojih najljubših prog!«
 

Marc prikazal herojsko predstavo


Po več kot devetmesečni odsotnosti se je med motociklistično elito v odličnem slogu vrnil tudi španski šampion Marc Marquez (Honda), ki je kljub hudim bolečinam v roki z zaostankom 13,208 sekunde izvlekel zelo dobro sedmo mesto. »Kar je prikazal tokrat, je vredno vsega spoštovanja. To je bilo glede na vse, kar je prestal v minulih mesecih, res herojsko dirkanje. Ne morem si predstavljati, kako zelo ga je moralo boleti,« je Marquezovo predstavo pospremil nekdanji nemški vrhunski motorist Alex Hoffmann, ki po končani športni poti opravlja vlogo strokovnega komentatorja na avstrijski televizijski postaji Servus TV. Prepričan je, da bo 28-letni zvezdnik iz Cervere v Kataloniji že na naslednji preizkušnji še bližje najhitrejšim.


»Tekmeci se bodo morali zaradi Marca še zelo toplo obleči,« je še napovedal 40-letni Nemec. To je opazil tudi Quartararo: »Marquez je nazaj ...« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije