OI 2018

FOTO: Na otvoritveni slovesnosti Južna in Severna Koreja pod eno zastavo

Slovenski športniki so na stadion prikorakali 40. po vrsti.
Fotografija: FOTO: Damir Sagolj, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Damir Sagolj, Reuters

PJONGČANG – Opoldne po slovenskem oziroma ob 20.00 po lokalnem času se je začela otvoritvena slovesnost 23. zimskih olimpijskih iger. Slovesnost poteka pod geslom Mir v gibanju, pet otrok je tako pričaralo potovanje skozi zgodovino obeh Korej. Igre so bile uradno odprte s prižigom olimpijskega ognja in nagovorom predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasa Bacha.
Po tradiciji so od športnikov na stadion prvi prišli predstavniki Grčije, zadnji pa države gostiteljice, tokrat skupaj z udeleženci iger iz Severne Koreje. Preostale države so se zvrstile po korejski abecedi, skupina Slovencev je pod slovensko zastavo, ki jo je nosila smučarska tekačica Vesna Fabjan, na vrsti kot 40.

Južna in Severna Koreja skupaj pod eno zastavo

Vodstvo Južne Koreje si želi, da bi igre prispevale k trajnemu izboljšanju odnosov s Severno Korejo. Tako bodo na današnji slovesnosti športniki obeh Korej (Severna Koreja jih je na igre poslala 22) vkorakali na stadion skupaj pod eno zastavo. Na prireditvi pa bo zazvenela znana korejska ljudska pesem Arirang, ki je že pred tem ob skupnih nastopih nadomeščala himni obeh držav. Za domače gledalce bo to eden najbolj čustvenih trenutkov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije