SMUČARSKA ZVEZA SLOVENIJE

Disciplinska komisija ukrepala zoper Timija Zajca

Izrekli so mu opomin pred izključitvijo.
Fotografija: Timi Zajc je prejel opomin. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Timi Zajc je prejel opomin. FOTO: Matej Družnik

Kot kaže, bo planiška saga z jeznim in izključenim Timijem Zajcem vendarle kmalu dobila epilog. Potem ko je javno negodoval nad vodstvom reprezentance in moral predčasno zapustiti svetovno prvenstvo v poletih, se je zaradi ostrih besed že javno opravičil, zdaj pa je prejel še kazen disciplinske komisije Smučarske zveze Slovenije (SZS). 

Ta se je sestala danes dopoldne, predsednik SZS Enzo Smrekar, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič in direktor SZS Uroš Zupan so po pregledu poročil Zajcu izdali opomin pred izključitvijo iz reprezentance za določen čas ali za stalno.
Preberite tudi: 
Po uporu v Planici: o kazni za Zajca v četrtek, orli z novim trenerjem
Mladi Timi Zajc zatresel goro, zdaj se je potegnil nazaj
Timi Zajc z odvetniki nad vodilne v skokih

»Zaupanje v delo se lahko izgubi, spoštovanja pa ne smemo izgubiti nikoli. Kot pozitivno smo ocenili opravičilo Timija Zajca, ki je po premisleku uvidel, da je storil napako. Kljub kazni, ki smo jo izrekli, pa bistvo delovanja SZS ni kaznovanje, temveč ostaja delovanje v smeri športnikovega razvoja in rasti. Pričakujemo, da bo Zajc k delu in odnosom v reprezentanci pristopil tako, kot se za vrhunskega športnika spodobi, v skladu z etičnimi normami, ki veljajo v svetu športa. Vsi vanj verjamemo in mu v znak spoštovanja dajemo priložnost, da to tudi dokaže,« je po seji komisije dejal predsednik Smrekar.

Kako bo z nadaljevanjem sezone za Zajca, še ni znano, saj se mora še prej sestati s trenerjem A-reprezentance Robertom Hrgoto, ki pa je s skakalci že v Engelbergu na novi postaji tekem svetovnega pokala. Tam Zajc kajpak še ne bo skakal, obstaja pa možnost, da se ekipi spet pridruži na novoletni turneji.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije